1e kwartaal 2017 terugblik en wat brengt de lente?

Tijd om even terug te kijken naar het eerste kwartaal en een klein beetje vooruit.

In het eerste kwartaal liep ik 253,1 km.   Dat is precies op schema voor de challenge  wandel 1000 km in 2017. Misschien dat ik het dit jaar wel ga halen.

Enkele mooie tochten wandelde ik samen met de wandelgroep : Wandelen in het Noorderland.  Op een mooie lentedag vanaf Sint Nicolaasga via Langweer en terug, daarna op zondag door weer in wind in de Trynwâlden Friesland. In februari wandelden we met de groep nog een keer de Lendevallei bij Wolvega. Hier heb ik de route van uitgewerkt voor de website.

Samen met manlief werd er ook redelijk wat afgelopen dit jaar. Hij traint elke dag zodat hij een dag Elfstedentocht mee kan lopen, samen met zijn vader van 86. Deze topper heeft de uitdaging om dit jaar 5000 km te lopen. Met manlief liep ik in dichte mist een dag door Gaasterland, en we gingen op ontdekkingstocht bij Steenwijk.

Alleen ging ik ook graag op pad op mooie winterwandelingen en op zonnige bijna lente dagen, dat resulteerde weer in een aantal mooie routes,  ondermeer:

De voorbereiding van een route en dan na afloop de foto’s uitzoeken en dan proberen de route zo goed mogelijk te beschrijven, dat is elke keer weer een uitdaging waar ik veel plezier aan beleef.

De site wordt steeds beter gevonden en ik kreeg een aantal leuke reacties op mijn routes, dat is altijd leuk om te horen en geeft plezier om hiermee door te gaan.

Een aantal feitjes:

 • Facebook likes   270
 • Instagram volgers  120
 • Twitter  390
 • Aantal bezoekers van de website 4347
 • Aantal pagina weergaven 12.161
 • Bouncepercentage 2.5%

Favoriete pagina’s

 1. Wandelroute Echten
 2. Noordlaren
 3. Veenhuizen-Fochteloërveen
 4. Overzicht wandelwebsites

Zo terugkijkend kan ik wel zeggen dat het heerlijk wandelen is in Noord Nederland, mist, zon, wind of kou eigenlijk maakt het niet uit. Behalve regen daar heb ik toch wel een hekel aan.

De komende maanden hoop ik dit wandeltempo vol te houden en nog een aantal leuke routes toe te voegen aan de site. Er is nog veel te ontdekken. De plannen zijn:

 • Wandelen in het zuidwesten van Drenthe en de kop van Overijssel tijdens ons verblijf op de camping.
 • Wandelen in Engeland tijdens onze vakantie
 • Wandelen in de omgeving van Assen-Groningen
 • Alle routes voorzien van trajectkaartjes bij de beschrijving.

Misschien tot gauw op een wandelpad. We zijn te herkennen aan de sleutelhangers :FI sleutelhangers

 

 

Zomaar een paar foto’s van de afgelopen maanden:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *