Kamperen

Afgelopen weekend hebben wij onze caravan naar de camping gebracht voor een nieuw seizoen kamperen. Twee jaar geleden begonnen we voorzichtig met een voorseizoenplaats April tot en met Mei in Laren(Gelderland). Toen nog met onze kleine Kip caravan. We wilden ervaren of het ons zou bevallen, om in de weekeinden ons huis te verruilen voor de camping.  We hadden een plekje op een kleine boerencamping gevonden tussen Laren en Lochem.  Wat hebben we genoten dat eerste jaar. Laren en omgeving, de Achterhoek werd een beetje van ons. Ik maakte daar een hele fijne wandelroute. We hebben nog steeds het gevoel, dat we er maanden zijn geweest, terwijl het maar een paar weekeinden waren in de werkelijkheid.

Vorig jaar besloten we een plek te reserveren vlakbij Ommen in de kop van Overijssel, het Vechtdal. Dit keer vanaf half April tot en met Juni. We hadden een plekje aan de rand van de Vecht. Prachtige plekje in een hele mooie omgeving.  Door allerlei omstandigheden maakten we minder gebruik van ons stekje aan de Vecht. Het weer zat niet altijd mee en eigenlijk was ons kleine ‘Kipje’ iets te klein, voor het af en toe koude Nederland.  Tijdens het seizoen veranderden we van Kip naar Kasteel (Chateau caravan) een iets groter modelletje caravan, zodat we ook tijdens de koudere weekeinden op de camping konden verblijven. De omgeving van Ommen is schitterend en we hebben er vele wandelingen gemaakt. Heb je plannen om in de omgeving van Ommen op vakantie te gaan of een dag te gaan wandelen,  lees dan onze ervaringen op één van mijn blogs, of maak gebruik van de wandeling die ik heb uitgewerkt vanaf Rheeze.

Blogs over het Vechtdal en omgeving:

Wandelroute Vechtdal:

Tijdens dit voorseizoen wandelde ik met een groep van de Wandelsite, in de omgeving van Steenwijk.

Dat inspireerde om meer van deze omgeving te verkennen. In Augustus 2016  zijn we op zoek gegaan naar een camping voor het seizoen 2017.  In de buurt van Steenwijkerwold vonden we een mooie camping met een prachtig uitzicht over de landerijen.  Camping Natuurdomein ‘de Landerije’.  Deze keer reserveerden we voor het hele seizoen. Nu hebben we iets langer de tijd en geen druk om ieder weekeind naar de camping te moeten.  Zaterdag,  nadat de regen voorbij was,  hebben we onze caravan geplaatst. Zondag was het een prachtige zonnige dag en hebben we een rondje gewandeld, waarbij we een klein stukje door de Weerribben hebben gelopen. In Januari hadden we ook al een zondag erg fijn gewandeld vanuit Steenwijkerwold richting Paasloo. Daar heb ik gelijk een route van gemaakt voor de website, een verrassende leuke wandeling.

De wandeling van gisteren was erg mooi. Wat een genot om te starten met dit heerlijke weer.  Het  prachtige nationale park ‘de Weerribben’ is zeer de moeite waard. We gaan hier de komende tijd zeker nog vaker wandelen en fietsen. Bloeiende wilgenkatjes en mooi uitzicht over het vele water. We liepen langs de  Spinnekopmolen ‘De Wicher’ en zagen vele tjaskers. Een top begin van onze vakantieweekeinden. Bij thuiskomst hadden we het gevoel dat we een week op vakantie waren geweest,  terwijl het slechts 1 nacht, 1,5 dag was. Dus het begin is goed en smaakt naar meer.

Een kleine foto impressie van ons eerste vakantieweekend, gemaakt met mijn mobiel:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *