Wandeling Rheeze

Dat de weergoden in Nederland niet voorspelbaar zijn, is niet bijzonder.  Dat het met Hemelvaartweekend ongewoon warm is  en het volgende weekend Pinksteren weer ongewoon koud, dat is toch wel bijzonder.

Zaterdag besloten we om in Assen te blijven. Beetje shoppen, plantjes in de tuin en ’s avonds songfestival op de achtergrond.  Op zondag wisten we via Marktplaats een voortent te scoren voor ons “Kipje” . Daardoor wordt een bezoek aan de camping iets eenvoudiger. Niet telkens de luifel afbreken en opzetten en minder last van de harde en koude wind.

Tweede Pinksterdag gingen we op pad voor een wandeling. We starten vanuit Rheeze. Een klein dorpje tussen Hardenberg en Mariënberg. Voor de route maakten we gebruik van het ‘Wandelnetwerk Overijssel’. We knoopten een aantal kleuren aan elkaar en trokken zo ons eigen pad.

Het eerste deel was verhard, eerst over landelijke weggetjes met prachtig bloeiend fluitekruid in de berm, maar daarna ook een stukje langs een drukke weg.  Andere optie was er niet, want we wilden koffie drinken bij Hotel Restaurant ‘de Gloepe’  in Diffelen. Na de cappuccino was het nog een klein deel verhard en daarna gingen we de bossen in. Het eerste stuk in de bossen viel iets tegen vanwege de grote brede zandpaden. Als wandelaar vind ik het leuker om over de kleine kronkelpaadjes door het bos te lopen. Gelukkig werd ik iets later op mijn wenken bediend en werd het een zeer leuke route.  Met name het stuk over het Rheezerveld, langs een prachtig ven ‘de Haarsplas’ met een leuke brug,  was de moeite waard.

Over het weer hadden we niet te klagen, maar  één buitje.  Knus schuilen onder de roze paraplu, tijdens een picknick,  is best gezellig. We sloten af met een kop cappuccino in Rheeze bij de Rheezerkamer b&b horeca, binnen waren slechts twee tafels maar de cappuccino smaakte lekker.

Al met al een heerlijke wandeling gemaakt van  18.5 km en weer een stukje Overijssel verkent. Compliment voor manlief, niet echt een liefhebber van het wandelen. Deze route zal ik binnenkort uitwerken voor de website.

 Fotoimpressie van deze wandeling:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *