Overijssel: wandelvanuit Dalfsen 2

2 mooie wandelroutes: Afstand 10,5 of 18 km

90% onverhard

Start: Café Restaurant Expo Madrid; Tolhuisweg 5; 7722 DS Dalfsen

Landgoed Hessum en Landgoed Vilsteren

Download: 10,5 km

Routebeschrijving(pdf)

GPX bestand (direct)

GPX bestand (zip file)

** Let op in deze route zit een klein struinpaadje langs de Vecht. Dit paadje kan een beetje overwoekerd zijn of erg nat. !!

Download: 18 km

Routebeschrijving(pdf)

GPX bestand (direct)

GPX bestand (zip file)

** Let op in deze route zit een klein struinpaadje langs de Vecht. Dit paadje kan een beetje overwoekerd zijn of erg nat. !! U kunt dit stuk overslaan, de route wordt dan 2,5km korter. Voor de GPX wandelaars zie de routebeschrijving punt 2 en 3 voor meer info.

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Landgoed Hessum

De wandeling van 10 km gaat grotendeels over het Landgoed Hessum. Een prachtig Landgoed, particulier bezit. Dit Landgoed ligt tussen de grotere landgoederen Rechteren en Vilsteren. De route komt langs het mooie huis van het Landgoed. Daarna via enkele struinpaadjes zijn er 2 mooie vennen te bewonderen. Daarna gaat deze wandelroute richting het strandje aan de vecht van Landgoed Hessum. Een geweldig plekje om even te zitten en uit te rusten. Langs de vecht is een mooi struinpaadje van ongeveer 500 mtr. U loopt dan vlak langs de Vecht door het hoge gras. In het voorjaar bloeien hier prachtige bloemen en er kunnen enkele brandnetels staan. De wandeling gaat daarna verder langs mooie boerenpaadjes, langs bos en weilanden en opnieuw de vecht. Het laatste stuk gaat over het Landgoed Vilsteren om dan weer terug te keren naar het beginpunt.

Voor meer informatie raadpleeg de website van Landgoed Hessum

Landgoed Vilsteren

De lange route van 18 km is in het begin hetzelfde als de route van 10 km maar gaat veel meer over het Landgoed Vilsteren en komt ook door het dorp Vilsteren. Eventueel is het ook mogelijk vanaf hier de route te starten. Vilsteren is een prachtig dorp met een mooie molen en een kerk. Met deze wandelroute hebt u een aantal keren geweldige uitzichtpunten op de Vecht en op het dorp Vilsteren. Tevens komt deze route rond het Vilsterse veld, een prachtig heidelandschap met een uitzichtpunt op een heuvel met bankje.

Het Landgoed Vilsteren is ook particulier bezit. In het dorp Vilsteren is er horeca De Klomp, een begrip in de omgeving.

Voor meer informatie raadpleeg de website van Landgoed Vilsteren

Zie ook mijn anderen route in deze omgeving over het Landgoed Rechteren 10 km

Foto impressie van deze routes gelopen juni 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *