Wandelvanuit: Assen Stadswandeling

Afstand 8,5 KM

100% verhard

Stadswandeling met veel groen, Drents Museum.

Zondag 4 december 2016. Het is koud, maar prachtig buiten. De temperatuur komt niet boven 0. In de tuin heeft alles een mooi wit laagje. Omdat ik mijn auto heb uitgeleend aan mijn verhuizende dochter,  besluit ik om in de stad Assen op pad te gaan.

Het idee om een leuke stadswandeling te maken in Assen heb ik al langer. Assen heeft, behalve enkele mooie rijksmonumenten, ook veel groen en ik besluit om beide onderdeel te laten worden van mijn route.

Stadswandeling Assen

De wandeling start vanaf het station, daar is het nu een flinke bouwput in verband de herinrichting,  het project Florijnas. Vanaf het station wandel ik langs en aantal mooie statige lanen richting het Asserbos. Via de oude vijver en daarna kris kras door het bos. Ik loop langs  de Zuiderbegraafplaats en de prachtige vijver bij de kinderboerderij Hofstede.

Hierna ga ik aan de andere kant van de Hoofdlaan verder en kom voorbij de Noorderbegraafplaats en daarna bij de Witterbrug. Aan de overkant staat de watertoren. Vervolgens ga ik het langs de Vaart richting centrum van Assen. Het winkelgebied passeer ik zijdelings.  De Markt is een gezellig plein waar het zomers bruist van de terrasjes, vandaag is het erg rustig. Via de Brink met zicht op een aantal monumentale mooie panden, zoals het Drents Museum en het Drents Archief, loop ik richting de Gouverneurstuin, en langs de statige Dr. Nassaulaan.  Ik passeer het Hertenkamp en  een aantal statige lanen en sta opnieuw op de Brink. Hier loop ik nog een rondje en passeer het Gerechtsgebouw, het 11 decemberlaantje en als last but not least natuurlijk is daar ‘Bartje’.

Drents Museum

Vervolgens bezoek ik de tentoonstelling in het Drents museum van de Peredvizhniki. Ik ben absoluut geen kunstkenner maar vond het hele mooie schilderijen. Met name 1 schilderij, een tafereel van een soort kermis op het st. Petersplein. Telkens ontdek ik nieuwe dingen in. Ik sluit af  met een kop cappucino in Grand cafe Krul bij het museum. Het Drents Museum heeft vaak hele mooie tentoonstellingen.

Wat een fijne dag en fijne wandeling in mijn eigen woonplaats. Vandaag gelijk maar uitgewerkt voor de site.

Tips voor leuke websites over Assen:

Een foto-impressie van deze stadswandeling:

2 Antwoorden op “Wandelvanuit: Assen Stadswandeling”

    • Jako_1805 Bericht auteur

      Mooie blog. Ik vond het ook erg mooi terwijl ik geen kenner ben maar het geeft een mooi tijdsbeeld. Het schilderij van de kermis in St. Petersburg vond ik erg leuk daar valt van alles in te zien. Voor iedereen die nog niet geweest is, ga kijken het is de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *