Drenthe: wandelvanuit Ieberenplas Elp

Afstand 11,5 km

95% onverhard

Bos, speelvijver Ieberenplas, Vlonderpad Grolloërveen en heide.

Ondanks dat er in de bossen van het Hart van Drenthe veel paden worden afgesloten en teruggegeven aan de natuur, blijft er nog genoeg te genieten. Deze wandelroute Ieberenplas Elp, vertrekt dichtbij de speelvijver Ieberenplas bij Elp. Deze route is bijna 100% onverhard. Bij mooi weer is de kiosk geopend bij de plas om wat te drinken of een ijsje te halen.

Deze wandelroute Ieberenplas Elp gaat door de bossen, richting het vlonderpad over het Grolloërveen. Vandaar richting de rand van het bos met uitzicht op diverse grazende dieren. De route komt ook langs de zandplaats en via een aantal kleine struinpaadjes neemt deze route een klein stukje van de bewegwijzerde Veenpluisroute mee. Een mooi stukje langs de Blankenveen.

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Zie voor meer informatie:

Foto impressie van deze wandeling April 2021

4 Antwoorden op “Drenthe: wandelvanuit Ieberenplas Elp”

  1. Sandra Baas

    Ik heb deze wandeling afgelopen woensdag 18-8-2021 gelopen. Zeer mooie wandeling. Zeker een aanrader met mooi stuk door grolloerveen.
    Nog een paar puntjes… Het eerst stuk loopt alleen over het groepscampeerterrein van Staatsbosbeheer. Hier mag je in dit jaargetijde niet overheen (wil je ook niet ‘s morgens om 7 uur). Honden zijn hier ook niet welkom. Klein stukje doorlopen en je komt vanzelf bij punt om verder te lopen.
    En bij 8 km punt is even opletten er ligt een boom over het bedoelde pad, je loopt er gauw voorbij. Er loopt nog een smal paadje tussen de bomen door… misschien wil staatsbosbeheer dit stuk ontmoedigen. Er liggen verder op ook nog wat bomen op het pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *