Overijssel: Wandelvanuit Paasloo

Afstand 21 km

70% Onverhard

Verrassende wandeling in de Kop van Overijssel. Gevarieerd landschap

Wandeling in de kop van Overijssel op de grens met Friesland. Het gedeelte ten Noorden van de Weerribben.

Deze wandeling start vanaf Café Restaurant ’t Binnenhof, bij het vakantiepark ‘De Weerribben’ even ten zuiden van Paasloo.  De kop van Overijssel kenmerkt zich door het landelijk gebied. Er zijn ook mooie stukjes natuurgebieden met bos, heide en vennen. In deze wandeling koppelen we veel van deze mooie stukjes aan elkaar voor prachtige dagtocht.

We lopen via landelijke paadjes, hier en daar verhard. Met deze route maken we gebruik van de bestaande wandelknooppunten en soms een stukje eigen route.

De route gaat langs Landgoed ’t Spinnerskaamke’ op de grens van Friesland en Overijssel. Langs dit landgoed liggen, verscholen in een stukje bos,  twee prachtige vennen. De route gaat door het natuurgebied  ‘Blesdijkerheide’ dat even ten zuiden van het dorp De Blesse ligt.  Hier vinden we mooie bospaadjes, kleine stukjes heide en een mooie ven. De route gaat via Basse en langs de kunstbunker bij Paasloo. Daarna langs de sloot en door het Braambos terug naar het beginpunt.

Deze route is voor 70% onverhard. De verharde wegen zijn merendeels kleine landelijke weggetjes.

Lees ook mijn eerder blog over deze route:

Een foto-impressie van deze mooie route.

7 Antwoorden op “Overijssel: Wandelvanuit Paasloo”

 1. geertje

  Bedankt voor het maken van deze prachtige route, ook even geweest bij “Jan’s Maria Kapel” en de Kunstbunker heel bijzonder.
  Maar wij kwamen in verwarring na het oversteken van de RA Dennenweg na 100 mtr La bospad en Einde rechts af( maar hier kan volgens ons beter staan op Y splitsing rechts aan houden) want voor dat je bij Punt A 54 komt was het een beetje verwarrend.
  Maar verder hulde ga zo door met route,s maken want wij zijn echte wandelaars.

  • JannyK Bericht auteur

   Dank voor je compliment. Door een blessure komt het er nu even niet van om te wandelen.
   Ik ga even kijken naar jullie genoemde punten. Veel werkplezier nog.

 2. Grietje

  Dag Janny,

  Afgelopen zondag hebben we de route in de kop van Overijssel gelopen. Een prachtige wandeling! Het weer was perfect en de wandeling was zeer gevarieerd, we hebben ervan genoten! Bij punt A55 hebben we helaas de verkeerde rode route gevolgd, inplaats van de rode route rechtdoor te volgen hebben we de rode route rechtsaf langs de sloot gevolgd. Hier kwamen we later pas achter, gelukkig hebben we de route wel weer op kunnen pakken. En zoals gezegd we hebben genoten! Dank je voor het uitstippelen en het delen van deze prachtige wandeling!

  • JannyK Bericht auteur

   Dank voor je compliment. Wij vonden het ook een verrassende omgeving waar je nog ongestoord kunt wandelen. Ik heb punt A55 nog even aangepast en duidelijk RD erbij vermeld. Dank voor je tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *