Wandelen in de kop van Overijssel

Deze week was het wikken en wegen. Gaan we wel of niet naar de camping? Onze caravan staat nog steeds in Basse op camping Natuurdomein de Landerije. Een heerlijke rustige camping zonder toeters en bellen.

De verwachting was dat het veel zou regenen dit weekend en soms is het dan aantrekkelijk thuis te blijven, maar toch zijn we gegaan vrijdagavond. En daar kregen we zeker geen spijt van.

Zaterdag, nadat de laatste druppels waren gevallen, vertrokken we om ongeveer 11 uur vanaf de camping voor een heerlijke wandeling. We maakten een prachtige tocht van 22 km in de driehoek Paasloo-De Blesse-Basse. Wandelen in de kop van Overijssel op de grens met Friesland.

We liepen, als gevolg van de regen, door fris groene bossen met veel prachtige varens. Mooie wolkenluchten trokken over de landerijen, met grazende koeien en wuivend graan en mais. We struinden langs slootjes en trotseerden de brandnetels en bramenstruiken bij enkele ietwat overwoekerde paadjes. De schoonheid van de vennen langs het ‘Landgoed Spinerkaamke’ wist ons opnieuw te verassen. Prachtige kleuren en genieten van de rust en stilte.  Ergens verstopt in de bosjes langs de N761 ontdekten we nog een kleine Maria Kapel. We dwaalden door het natuurgebied Blesdijkerheide, een prachtig stukje natuur  met heide en bossen.

Kortom een gevarieerde route. Zeker twee derde onverharde paden. De verharde wegen waren landelijk en smal met niet al te veel verkeer. Gelukkig hadden we de beste dag van het weekend gekozen voor onze wandeling want vandaag waren de buien talrijker en veel meer verspreid over de dag.

Binnenkort werk ik deze route uit voor de website.

Onderstaand een foto impressie van deze heerlijke wandeling:

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *