Wandeling Zeijen

Gisteren spontaan een dagje vrij. Wat doe je dan op zo’n heerlijke zomerdag? Aan de wandel met me, myself and I.  Nadat de laatste spetters waren gevallen, mijn nieuwe route: wandeling in de kop van Overijssel online stond, de batterij van de camera weer was opgeladen,  ging ik op pad.  Deze keer een wandeling dicht bij huis.

Ik liep vanuit Zeijen,  een klein dorpje net ten Westen van Assen. Wat was het weer genieten. Lopen langs de Zeijerwiek, dan door een veld met een bloemenzee van wilde weide bloemen, een kleurexplosie. Hierna door het bos en langs de landerijen om zo uit te komen bij het ‘Bollenveen’ met de mooie Tjasker. Vervolgens langs het Noordsche Veld en opnieuw door het bos.  Hierna kwam ik via de Peestermaden in het bos bij het Noordsche Veld. Daarna nog het prachtige,  bijna paarse,  heideveld oversteken. Vlak voor Zeijen is er het Hunebed D5 en het laatste stukje weer door en langs de Zeijerstrubben.  Kortom geweldige wandeling zo dicht bij huis.

Wat is het wandelen toch een fijne hobby. Als ik  alleen loop, neem ik alle tijd om te fotograferen. Ik voer hele gesprekken met me,  myself and I.  In de natuur, genietend van de omgeving, kan ik loslaten.  Het is onthaasten en problemen vervagen. Dan wordt ook bij mij de batterij weer opgeladen. We kunnen er weer tegenaan.

Zeker 90% onverhard gelopen.

Binnenkort werk ik de route van 15 km uit voor de website.

Alvast een foto impressie: 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *