Wandelweekend in Augustus

Zaterdag werden we gewekt, in onze caravan, met zacht getik op het dak. Buiten was het bewolkt en miezerig.  We hadden een afspraak:  wandelen met de Facebook groep ‘Wandelmaatjes Noord Nederland‘.  Dat werd niet, nog en keer omdraaien en verder slapen, maar opstaan, brood smeren, tas inpakken en op pad. Het is even doorzetten maar we kregen er geen spijt van. Roelof had de wandeling georganiseerd, 13 KM start ‘Buitengoed Fredeshiem‘, prachtig gelegen in de bossen van ‘landgoed de Eese’ vlak boven Steenwijk.

Hij had een combinatie bedacht van de bestaande blauwe en paarse wandelroutes. Nadat we het eerste paarse pijltje hadden gevonden, gingen we op pad met 7 dappere wandelaars. Het bleef wat miezerig in het begin en we moesten zelfs schuilen voor echte regen, maar het mocht de pret niet drukken. Om het met Cruyff te zeggen:  ‘elk nadeel heb z’n voordeel’,  het was wel prachtig groen in het bos, de heide glom van het verse water en was prachtig paars. We passeerden enkele mooie heidevelden en gingen daarna op pad naar ‘de Woldberg’.  Mooie statige bomen en diepe uitgesleten paden. We maakten een uitstapje naar de klimtoren , die naast de snelweg ligt, 25 meter hoog. Twee mannen durfden de uitdaging wel aan en klommen naar boven.  We passeerden daarna nog een kleine ven en liepen door het bos terug. De wandeling was uiteindelijk 14 KM. Na nog een tosti of een kop soep gingen we allemaal weer voldaan richting eigen huis.

Op zondag stond een eigen wandeling gepland. Opnieuw werden we gewekt door gespetter op het dak van onze caravan.  Dit keer een behoorlijke bui, dus daarom toch een beetje uitslapen. Na een laat ontbijt op pad. Vertrekpunt Vledder, ‘De Tippe‘. Hier dronken we eerst een cappuccino, daarna trokken we de wandelschoenen aan en kuieren maar.  Allereerst een stuk langs de landerijen.  Deze paden worden niet veel gebruikt. Dat was te merken aan de brandnetels. We liepen verder door het bos en kwamen we uit bij de dag-camping ‘Vledderhof’.  We volgden stukjes gele en blauwe route en ontdekten halverwege een heerlijk rustpunt waar:  vers boerenijs, koffie en heerlijk gebak werd geserveerd. Na genoten te hebben van heerlijk gebak met vers fruit, gingen we over tal van kleine bospaadjes terug richting Vledder. We kwamen langs een aantal hele mooie grote vennen. Plekjes om bij weg te dromen. We deden nog een extra lus door het het bos ‘Vledderveld’ om zo via de weilanden weer naar Vledder terug te lopen. 18 heerlijke km gelopen. Moe en voldaan trakteerden we onszelf op bier en bitterballen.  Deze route werk ik binnenkort uit voor de website.

Foto impressie van de beide heerlijke wandeldagen:

Zaterdag met de groep:

 

Zondag nieuwe wandeling voor de website vanuit Vledder:

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *