Wandelen en nog meer….

Een heerlijke minivakantie afgelopen Hemelvaartweekend. Vaak heb ik het idee dat ik de regen aantrek maar deze keer niets te klagen. Geweldig om dan met je caravan aan de rand van de Vecht te staan. ‘S morgens opstaan en dan na het ontbijt genieten van de prachtige Vechtdal streek.

Het was deze dagen niet veel wandelen. Twee dagen hebben we gefietst. Zou ik meer tijd hebben dan kwam er een site fietsvanuit. Twee heerlijke fietstochten hebben we gemaakt. Eentje via de stuw van Junne, Stegeren naar Hardenberg, en terug via een pontje en Oud Bergentheim naar de Camping. De andere via Archem en de Lemeleberg. Het was even een klim maar opnieuw een prachtige omgeving.

Toch wist ik tijd te maken om te wandelen. Manlief bleef lekker in de zon een boek lezen en ik liep zaterdag vanaf de camping naar Ommen. Met een flinke omweg kris kras door het bos.

Ik vermeed de gemarkeerde routes van het wandelnetwerk. Veel bos en een prachtig groot stuk glooiend grasland het “Junnerveld”. Via de zandverstuiving “Sahara” liep ik naar Ommen. Het laatste stukje helaas langs de weg. Dan kom je wel prachtig Ommen binnen bij de “Oude Vechte”.

13 km kan ik weer bijschrijven op mijn wandelteller.  Toch een kritische noot.  De paden in het bos waren erg kapot gereden door werkverkeer. Zelf op de gemarkeerde routes. Jammer is dat, want hier en daar werd het wel erg veel klauteren en omweggetjes zoeken. Toch de schoonheid en de stilte overheersen. Als je de gemarkeerde paden verlaat is het zo zalig rustig in het bos.

Het was een gevuld weekend. Zaterdagavond bezochten we de voorstelling van Peter Pannekoek in de Oosterpoort in Groningen. Op zondag gingen we een dag cabriorijden om zo een groter stuk te verkennen van Overijssel.

Komende tijd gaan nog veel meer verkennen in dit gebied.

Heeft iemand nog leuke tips? Wandelingen die je echt gelopen moet hebben in deze omgeving? Fietstochten of andere bezienswaardigheden die we zeker niet mogen missen?

Kleine fotoimpressie van de wandeling die ik maakte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *