Wandelen Mariënberg-Ommen

Na de hagel en sneeuw en kou van de afgelopen week was het even twijfelen of we naar de camping zouden gaan. De vooruitzichten waren wel beter maar nog steeds te koud voor de tijd van het jaar. Daarbij moest mijn partner zijn vaderlijke plichten vervullen en zaterdagnacht zijn dochter ophalen van Schiphol en thuis brengen.

Ik wilde erg graag wandelen dit weekend maar hoe en waar, daar was ik nog niet helemaal uit. Daarom Janneke maar gepolst over haar wandelplannen voor dit weekend. Janneke ging met een aantal mensen vrijdag en zaterdag etappes van het Jabikspad in Friesland wandelen. Ik mocht wel mee zaterdag,  26 km zou het worden. Ik heb er een nachtje over geslapen. 26 km is wel ver en het zou betekenen definitief niet naar de camping. Uiteindelijk besloten we om toch naar de camping te gaan en liet ik Janneke weten dat ik 26 km toch wel een heel eind vond.

Zaterdag verkenden we de omgeving met de auto, voor het maken van een mooie cabrio tocht. Daarna ging mijn partner vanaf de camping zijn dochter halen en bleef daarna thuis slapen. Daarom kon ik vanmorgen vroeg op pad.

Onze camping ligt op de route van het Vechtdalpad, de etappe Mariënberg – Ommen.  Ik ben dus gestart vanaf de camping en liep richting Ommen. Ik heb  een klein stukje extra gelopen door langs de stuw van Junne te gaan.  De dag begon nogal koud vandaag. De enige band met  bewolking hing net boven het stukje Nederland waar ik me bevond. In de verte zag ik de blauwe lucht.  Het was echter prima wandelweer en ik kon stevig doorstappen. De route staat redelijk goed aangeven met een blauw-witte vlag. Hier en daar twijfelde ik even, maar ik had gelukkig ook de kaart bij me van het Vechtdal en zo kwam ik er wel uit. Een zeer afwisselende wandeling, langs de vecht, door het bos, mooie doorkijkjes, en hier en daar een zandverstuiving.  Jammer dat er op deze route ook Mountainbikers rijden. Heerlijk zo vroeg op pad, ik werd begeleid door vele opgewonden vogels die ook blij waren dat het nu echt voorjaar werd.  Tegen half één was ik op het station in Ommen en had 15 km gelopen.

Hierna met de trein naar Mariënberg voor het vervolg. Daar was het ook even zoeken naar de juiste route. Maar al snel was ik buiten het dorp en liep langs een prachtige vis stuw en weer langs de vecht.  Het laatste stukje van Beerze naar de camping was nog een uitdaging. Daar lagen nog  een aantal heuveltjes. Tegen drie uur was ik terug op de camping en had ik 22 km gelopen vandaag.  Mijn partner was inmiddels ook weer terug en we hebben nog heerlijk van de zon genoten.

Deze week kan ik 30 km bijtellen bij mijn wandelkilometers. Afgelopen woensdag wandelden we samen 8 km door Assen en nu dus 22 km.  Denk dat ik de volgende keer ook wel 26 km zou kunnen halen.

Zoals altijd gaat de camera mee en heb ik een aantal leuke foto’s gemaakt van deze wandeling.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *