Drenthe: Wandelvanuit Gees

Afstand 20 KM

80% onverhard

Rondwandeling door Boswachterij Gees. Geeserstroom en Mepper Hooilanden,

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by 
OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Een prachtige wandeling in de Boswachterij van Gees. Dit mooie Drentse esdorp met authentieke boerderijen ligt tussen Emmen en Hoogeveen in de gemeente Coevorden.  In de boswachterij wordt het oude beekdallandschap in ere hersteld.
Deze route gaat om de ‘Mepper Hooilanden’,   dit heeft zeker kenmerken van ‘de nieuwe wildernis’. Verder gaat de route hier en daar door het bos, over en langs het heide gebied ‘Hooge Stoep’ en passeert een paar keer de ‘Geeserstroom’.  Het beekdallandschap wordt opnieuw ingericht voor water en natuur. Diverse informatieborden vertellen over de historie van dit gebied.

De route komt door een gevarieerd landschap.  Prachtige vergezichten met veel vogels. Het is een natte omgeving en goede schoenen zijn aan te raden. Ik liep deze route op 26 maart 2016 op een prachtige lentedag. Vertrekpunt is het Tourist Info Centrum aan de Dorpsstraat. Horeca is er in Gees maar is niet altijd ’s ochtends vroeg al open.

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Onderstaand de foto impressie van deze wandeling gelopen maart 2016

2 Replies to “Drenthe: Wandelvanuit Gees”

  1. Richard

    Wat een heerlijke variërende wandeling qua landschap. Om 8.00 begonnen met lopen en wat een rust onderweg. Bedankt voor deze mooie route!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *