Wandelen met Ria in Gees

Het wandelen ging vorige week zo goed, daarom bedacht ik vrijdagavond laat, dat het leuk zou zijn weer met een groep mee te lopen. Tot mijn grote vreugde zag ik dat Ria  een leuke wandeling organiseerde via de Wandelpool in Gees, Drenthe. Om kwart over tien ’s avonds nog maar een appje gestuurd naar Ria.  Gelukkig half één s’nachts het verlossende bericht. Je mag mee 10 uur bij IJssalon Talanti in Gees.  Een aanrader wat mij betreft. Leuk terras , koffie was lekker maar vooral het ijs is fantastisch.

Gees een mooi Esdorp in de buurt van Coevorden. Prachtig wandelgebied. Met veertien vrouwen begonnen we de tocht een knapzakroute van 18 km. Het wandelweer was perfect. De natuur prachtig en afwisselend. heide, mooie vennen en bos. Het uitzicht over het water naar de Schotse Hooglanders en diverse vogelsoorten was schitterend. De enige tegenvaller waren de Schotse Hooglanders die ons op een gegeven moment de weg versperden. Hierdoor  werd gezamenlijk besloten toch maar een stukje om te lopen. Ze oogden niet zo vriendelijk, dat we er langs durfden te lopen. Dan mis je toch de mannen in het gezelschap.

Na afloop een heerlijk schepijsje genomen en daarna gaat ieder weer zijn weg. Het lopen met een groep,  is meestal erg gezellig. Soms kom je oude bekenden tegen en soms zijn het allemaal nieuwe gezichten. Allen met één passie, wandelen in de natuur. Er werd gezegd, het voelt als een vakantiedag en daar sluit ik mij graag bij aan.

Dank dames voor een gezellige dag.

Janny