Beetsterzwaag lente 2016

Gisteren een vrije dag genomen. Daardoor kon ik mee wandelen met een groepje in de bossen rond Beetsterzwaag. Georganiseerd door Janneke.

Vertrek “Het witte Huis te Olterterp”  Olterterp licht vlak onder Drachten.  We waren een clubje van zes. Vijf vrouwen en 1 heer. Het beloofde een mooie dag te worden.  Frisse wind dat wel, maar de zon scheen en de lucht was helder blauw. Na de koffie gingen we op pad,  gelijk het bos in. Hier en daar nog wat modderige paden maar voor een echte wandelaar goed te doen. We waren een klein clubje en bijna allemaal fanatiek met de fotocamera.

Het mooie licht nodigde uit tot het maken van veel foto’s van de prachtige vennen en vijvers. Een extra attractie waren de schitterende mythische figuren die door “woodcarvers” in oude bomen waren gemaakt. De bomen staan rond de vijver.  De vijver en de paden worden opgeknapt om meer bezoekers naar het bos te trekken.  Jammer van de nieuwe metalen brug. Deze past geheel niet in het landschap. Hoe lang deze leuke beelden er nog staan weet ik niet maar ze zijn zeker de moeite van een wandeling waard.

Uiteindelijk kwamen we na de lunch bij een diepje ( “Alddjip”) met een prachtig uitzicht. Leuke kleine paadjes en een goede gids maakten de dag perfect. Via de golfbaan kwamen we tenslotte in Beetsterzwaag. hier liepen we door het park en bekeken we enkele mooie historische panden.   Opnieuw tijd voor koffie met voor de liefhebber appelgebak. Daarna was het nog even scharrelen door Beetsterzwaag. Vlak voor het einde van de wandeling passeerden we de prachtige kerk bij Olteterp, “De Sint Hippolyteskerk” .

We wandelende iets meer dan 12km. Het voelde voor mij als 20km.  De conditie is nog niet helemaal goed, maar ik heb genoten van de wandeling, de gezelligheid en het schitterende weer. Misschien dat ik deze wandeling nog uitwerk tot een route op deze site.

 

Mijn fotoimpressie:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *