Gees, wandelroute

Het Paasweekeinde beloofde 1 mooie dag te hebben en dat was vandaag. Alle plannen voor het weekend “gereshuffeld”. Vandaag kon ik mijn gang gaan. Ik wilde weer eens een echte dagwandeling maken. De laatste tijd kwam ik niet verder dan 10-14 km. Gisteravond kaarten op tafel, viewranger open en uitzoeken waar ik een route wilde maken.

De bedoeling was starten vanuit Meppen en via de “Mepper Hooilanden” naar Gees daarna vanaf Gees via het heide gebied “Hooge Stoep” door het bos terug. In Meppen kon ik niet een fijne startlocatie vinden daarom toch maar gestart vanuit Gees. Het is een rondwandeling geworden vanuit Gees ongeveer 20km.  Heerlijk dat ik dit weer kon volhouden en wat heb ik genoten vandaag van de prachtige omgeving en het heerlijke weer. In dit gebied had ik al eerder gewandeld zie mijn verslag wandelen met Ria in Gees Dat was augustus vorig jaar. Omdat ik toen de Mepper Hooilanden zo prachtig vond besloot ik om dat,  het hoofddoel van de wandeling te maken. Deze keer ben ik er helemaal omheen gelopen. Wat een magnifiek gebied. Van andere wandelaars hoorde ik dat er in het voorjaar heel veel bijzondere vogelsoorten zijn.  Nadat ik weer in het bos was, kwam ik nog langs een prachige ven, en liep over de heide. Daarna liep ik door de velden terug naar Gees.

Genieten was het, van de zon, de wind en de prachtige omgeving. Deze route ga ik uitwerken voor de site.

Deze 20 km kan ik toevoegen aan mijn wandelkilometers. De uitdaging van “Wandelvrouw” Bregje Schipper  ga ik graag aan, hoewel het gaat mij niet om het doel maar om de weg er naar toe.

Fotoimpressie van de wandeling van vandaag.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *