Rondje Beetsterzwaag

Vrijdag 20 mei 2016 ging ik opnieuw op stap met Janneke. We starten bij Bakkerij ‘Verloop’ in Beetsterzwaag. Afgelopen jaar heb ik eerder  met Janneke en een kleine groep gewandeld in deze omgeving.  De omgeving vond ik zo leuk dat ik hier wel meer van wilde zien.

Janneke een echte bikkel, ging nog kanoën in Alde Faenen ’s middags dus we vertrokken op tijd. 9 uur stipt bij de bakker. Als ik mijn auto parkeer, aan het begin van Beetsterzwaag, check ik nog even buienradar. Maar 1 buitje zo te zien, dus dat viel mee. Tijdens de koffie informeert Janneke waar mijn regenjas is. Optimistisch antwoord ik ‘in de auto, nog 1 buitje  dan wordt het droog’. De blik van Janneke deed mij vermoeden dat ik er wel eens naast kon zitten. Gelukkig was ze voorbereid op zoveel onbenul en kon ik een regenjack lenen. Achteraf geen verkeerde beslissing. Dat ene buitje klopte wel, maar daarna begon het te regenen soms wat harder en soms wat zachter.

We starten met een Groene Wissel wandeling ( Friese Wouden route 2) en liepen al snel Beetsterzwaag uit. De omgeving een coulissenlandschap, met afwisselend landelijke stukken en bos.  De regen was best te hanteren. Voordeel van regen is dat alles zo lekker ruikt en de kleuren intens zijn. Prachtige frisse groene kleuren. Fluitekruid weelderig langs de kant van de sloot. We liepen via een ruig pad met omgevallen boomstammen door het hoge gras en frisse groen. Vervolgens glibberden we over een smal glad plankje over de sloot. Beide met een beetje knikkende knietjes.

Daarna lopen we via het prachtige kerkje bij Olterterp naar het ‘Hotel Restaurant Witte Huis’ . Tijd om bij te tanken met warme chocolademelk, koffie en een aardbeientaartje.

Het tweede gedeelte deden we de eigen route. Struinen langs de vijver met de bewerkte bomen met uitgezaagde beelden. Daarna het topstuk van deze wandeling langs het ‘Alddjip’. Het meandert langs de rand van het natuurgebied, prachtige uitzichten over de landerijen met gloed aan gele bloemen. Het pad slingert langs dit beekje.

Via de golfbaan, lopen we weer richting Beetsterzwaag.  Heerlijke dag en wat hebben we weer mooie foto’s gemaakt.  Ik kan weer 17km bijtellen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *