Gemarkeerde routes wandelen Vechtdal

Afgelopen weekend bivakkeerden we opnieuw op de camping in ons ‘Kipje’ langs de Vecht. Wat een heerlijk weertje.  Zaterdagochtend eerst lekker luieren. Je kent dat wel, ontbijtje, kopje koffie, boekje op schoot, een beetje mijmeren met uitzicht op het kabbelende riviertje. Niks mis mee en met het mooie weer best vol te houden. Halverwege de middag besloten we,  om toch maar even de benen te strekken.

Gemarkeerde wandelroute 6 km vanuit Arriën Overijssel – Oranje wandelroute

We bekeken de kaart en kozen voor de oranje route van 6 km vanuit Arriën.  Arriën ligt ongeveer 10 km vanaf onze camping ten oosten van Ommen. Het is een buurtschap met een paar boerderijtjes. We parkeerden onze auto gelijk op de P aan de rand. Al snel liepen we langs de rustieke boerderij en de schaapskooi het dorp uit. De route is bijna volledig onverhard en hij verraste ons. Via wat kleine stukjes bos, bereikten we een glooiend landschap met grazende paarden en in de verte de Vecht. Langs de lommerrijke lanen met leuke doorkijkjes en veel fluitenkruid en andere berm begroeiing kwamen we uiteindelijk aan de rand van de Vecht. De route was afwisselend bos, landelijk.

Gemarkeerde wandelroute 11 KM vanuit Nieuwebrug Overijssel – Gele wandelroute

Zondag, hadden we ons voorgenomen, gingen we de gele route lopen, 11 km vanuit Nieuwebrug. Nieuwebrug ligt ten zuiden van Ommen, aan de rand van de Lemeleberg en Archemerberg. Op de blog van Truus Wijnen ‘Over wandelen gesproken’  had ik gelezen dat deze route erg leuk is. En ze heeft helemaal gelijk. We hebben genoten van de glooiende landerijen, mooie eiken als waren ze gedropt zo hier en daar in het landschap. Soms hadden we uitzicht op ‘de Regge’ . Verder liepen we dwars door het weiland, waarbij we moeiteloos enkele hindernissen wisten te passeren, waarna we werden getrakteerd op een heus paddenconcert. We liepen een klein stukje extra rode route, zodat we voor het Landgoed Eerde langskwamen. Onderweg pauzeerden we bij het “Rustpunt ’t Witte Huussie”. Idylisch plekje waar we een kop koffie met cake hebben genuttigd en genoten van het uitzicht op de schapen en ezels in de wei. Tot slot kwamen we langs de steile oevers, met gele lissen en wilde begroeiing in het ietwat troebele water.

Totaal hebben we dit weekend  18 km gelopen. De gemarkeerde routes zijn prima uitgangspunten om ontspannen te wandelen. Gedachteloos kun je de juiste pijltjes volgen. Wil je het wat spannender maken dan knoop je een aantal kleuren aan elkaar.

Leuke wandelsites om uw routes te plannen in deze omgeving zijn:

Foto-impressie van wandelroute 6 km vanuit Arriën:

Foto-impressie wandelroute Nieuwebrug 11 km gele route

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *