Hoe heerlijck is ‘De Eese’

Zondag 5 juni liep ik weer eens een wandeling met een groep van de wandelsite.  Dit weekend niet wandelen in het  Vechtdal maar, in een voor mij, redelijk onbekend gebied.

Landgoed  ‘Heerlijkheid de Eese’. 

Dit landgoed ligt ten noorden van Steenwijk. Prachtig landgoed dat voor het grootste deel eigendom is van de familie Karnebeek.  Verzameltijd 10.30 uur ‘Residence Eese’,  Eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat ik hierbij een chique horeca gelegenheid had voorgesteld. Maar het bleek een vakantiepark met overigens heerlijke koffie en een gezellig restaurant.  De kaartlezer van deze wandeling was Jan Boersma, samen met Eppie Plat had hij de wandeling bedacht.  De groep 11 personen, 2 mannen en 9 vrouwen. We waren gewaarschuwd door Jan om genoeg drinken mee te nemen,  het zou namelijk een warme, wolkeloze dag worden. Dat werd het. Doordat we veel door het bos liepen was het best te doen. Prachtige gevarieerde wandeling. Bos, heide, vennen met katoengras, grafheuvels, holle paden en nog veel meer schitterend, afwisselend landschap. Onderweg passeerden we “Huis De Eese’, en de boerderij met het koetshuis van het landgoed.  Kletsend en genietend van de omgeving, met hier en daar een rustmoment hadden we een fijne dag. Het was wel even bikkelen op het laatst, de zogenaamde laatste loodjes. Na een hele dag wandelen in de warmte smaakte het drankje achteraf des te lekkerder. Een aantal bleef eten op het terras van de ‘Residence’.

Weer 22 km bij kunnen schrijven op mijn wandelkilometer teller.

Dank voor de leuke wandeling Jan en Eppie, Overige medewandelaars bedankt voor weer een gezellige dag in de natuur. Tot een volgende keer.

 

Eén antwoord op “Hoe heerlijck is ‘De Eese’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *