Lentewandelen

Het is half maart en afgelopen week voelde het alsof het al lente was. Dat nodigde uit om te wandelen.

Maandag dwaalde ik alleen door mijn achtertuin, het Drentse AA gebied. Deze omgeving verveeld nooit. Een heerlijke wandeling langs drie leuke dorpen. De route van 17 km heb ik inmiddels uitgewerkt en staat op de site.

Rolde-Anderen-Balloo 17 KM

Woensdag ging ik op stap met Janneke, Jeannet en Roely van de Facebookgroep Wandelen in het Noorderland.

De wandeling startte in St Nicolaasga, dat ligt vlak bij Joure in Friesland. Vier vrouwen en drie fotocamera’s. We begonnen met koffie en gebak bij ‘Hotel de Oorsprong’ net even buiten het dorp gelegen. Wat was het goed vertoeven buiten op het terras in het zonnetje voor een prachtige locatie. Op de gevel stond 1885. Tja, toen moesten we nog aan de wandel, dat was even doorzetten.

Ondanks dat de pontjes nog niet in de vaart waren en zelfs de bruggen waren weggehaald voor onderhoud hebben we  genoten van het heerlijke lentegevoel.  Kletsend over van alles en nog wat bereikten we Langweer. De Langweerder Molen werd fanatiek van alle kanten vastgelegd op de foto.

Het was tijd voor lunch of koffie. In Langweer was het ook te merken dat het seizoen nog niet was begonnen. Er werd nog druk geklust bij de horeca. Gelukkig mochten we gebruik maken van het terras van de bakker, die net ging sluiten en konden we patat en koffie halen bij de naburige cafetaria.

Hierna door het dorp gestruind, de prachtige kerk werd helaas ontsierd door reclameborden van de bedrijven de er werkzaamheden uitvoerden.  We togen naar het nieuwe strand van Langweer en hadden een mooi uitzicht op het dorp en op de molen aan de overkant van het water.

We liepen terug naar St Nicolaasga over een prachtig pad dwars door de landerijen met uitzicht op de tv toren van Spannenburg. Langs diverse, niet helemaal geplande bospaadjes, belandden we vlak voor St Nicolaasga bij een prachtige vijver,  met langs de rand mooie uit hout gesneden beelden. Ook hier, net als in Beetsterzwaag,  houtcarvers actief.

Hoewel Janneke nog een hele omweg voor ons in petto had, besloten we,  genietend van de zon op een bankje aan het water,  toch maar richting het beginpunt te gaan. Het was mooi geweest zo. We komen hier nog een keer terug, als de pontjes varen, de bruggen zijn gerepareerd en de horeca geopend.

Genoten van deze heerlijke lentedag.

Zie hier mijn foto impressie van deze mooie en vooral gezellige lentewandeldag:

 

Eén antwoord op “Lentewandelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *