Overijssel: Wandelvanuit Rheeze

Afstand 18 KM

50% onverhard

Coulissenlandschap, Rheezerveld. Bos en heide landschap.

Deze route vertrekt vanaf Rheeze een klein plaatsje in Overijssel tussen Hardenberg en Mariënberg. De route maakt gebruik van de gemarkeerde paden van het wandelnetwerk Overijssel in dit gebied. We hebben de route samengesteld uit meerdere bestaande routes.

Het eerste deel is over verharde paden. Het is een prachtig coulissenlandschap. Landelijk met mooie doorkijkjes. Het tweede deel is door het bos, eerst met wat brede paden maar daarna over leuke kleinere kronkelpaadjes.

Daarna gaat de route over het Rheezerveld en passeert een prachtig ven ‘de Haarsplas’. Met name de brug over deze plas is erg leuk.  Het laatste deel van de route is een ronde om het dorp Rheeze.  Verrassend is het stukje bos met kleine heuveltjes. Het laatste stuk is weer verhard, over het fietspad loopt u terug naar Rheeze door het typerende Vechtdal landschap.

Foto impressie van deze mooie wandeling:

2 Antwoorden op “Overijssel: Wandelvanuit Rheeze”

  1. Klazien Jansma

    Vandaag (6-3-22) deze wandeling gedaan. Mooie afwisselende route met lekkere cappuccino en dadeltaart bij de Rheezer Kamer bij de finish. Omdat wij lopen met de gpx op de navigatie gingen we bij G35 in de fout door linksaf te slaan: dit pad loopt dood tegen het water aan. We hadden het nieuwe fietspad moeten blijven volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *