Weekje vakantie aan de Vecht

Vorige week hadden we een weekje vakantie.

We hebben weer een aantal mooie wandelingen gemaakt in het Vechtdal. Op de warmste dag van de week, donderdag maakte ik in mijn eentje een wandeling door en langs de landerijen vanaf de camping. Voor het eerst op mijn nieuwe wandelsandalen. Het was bloedheet, maar op een paar spetters na bleef het droog. Route was niet echt bijzonder maar toch 7 km op de wandelteller. De sandalen liepen prima met dit warme weer.

De volgende dag liepen we samen een mooie route.  Door het bos, langs prachtige vennen van het Beerzerveld, vervolgens over mooie zandverstuivingen. Mooie route van iets meer dan 10km. Deze route ga ik binnenkort uitwerken voor de site.  We maakten opnieuw gebruik van een aantal bestaande routes die we combineerden tot onze eigen route. Bij ‘Boerderij de Vosseboer’  genoten van een heerlijk boerenijsje.

Voor de laatste wandeling kozen we een route die we al eerder hadden gelopen. De blauwe wandelroute over de Lemele en Archemerberg. Vorige keer vertrokken we vanaf ‘Theehuis de Lemeleberg’ , deze keer vanaf ‘de Nieuwe Brug’  liepen we de route vanaf de andere kant.  Wij vinden dit de leukste route in het Vechtdal, vanwege de mooie vergezichten. Halverwege werden we verrast door een fikse bui, maar gelukkig konden we schuilen in het Theehuis Lemeleberg. Een beker warme chocolademelk met slagroom deed de calorieën weer aanvullen. Toen we weer op pad gingen flitste het nog ten zuiden van ons.  Gelukkig ver genoeg weg om verder te kunnen wandelen. Deze dag liepen we 12 km.

Totaal vorige week 29 km gelopen.

Websites om uw wandelroute te plannen in het Vechtdal:

Foto-impressie van onze wandelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *