Verrassend wandelen in Groningen, vanaf Kardinge

Gisteren heb ik een wandeling gemaakt vanaf Kardinge. Een recreatiegebied aan de Oostkant van Groningen. Bijna 20 jaar heb ik met mijn gezin gewoond in Beyum. Een wijk die grenst aan dit recreatiegebied. Toen wij er woonden was het grotendeels nog weiland, waar onze dochters samen met de buurtkinderen in de weilanden hutten bouwden en veel speelden. We woonden aan de rand van het gebied.

Gisteren was het een bewolkte maar droge dag. En als je dan op het hoge land loopt is het genieten van de mooie wolkenluchten. Ik liep ongeveer 16 km en ben van plan deze leuke route uit te werken voor de website.

De omgeving verraste mij, er is inmiddels veel bos aangeplant en de natuur kan zijn gang gaan. Ik liep tot Garmerwolde om de mooi kerk met vrijstaande toren te bewonderen. Daarnaast liep ik langs de Noordermolen in Noorddijk en de Stefanuskerk van Noorddijk. Veel lente door de lammetjes in de wei en de prachtige bloesemlaan vlak bij de kerk van Noorddijk. Het bevrijdingsbos met de stenen waarin de rechten van het kind zijn opgetekend maken indruk.

Voor mij wel de ultieme uitdaging bedacht ik gisteren, want het gebied is ook erg geschikt om je hond uit te laten en dat werd ook veel gedaan zo op de zaterdagmiddag. Telkens hoor je dan: ‘Hij doet niets mevrouw!” , steevast antwoord ik dan: “Ik wil je best geloven, maar het staat er niet op, ik heb liever dat die niet aan mij snuffelt”.  Gelukkig ging het allemaal goed, negeren is de beste methode.

Ondanks dat heb ik heerlijk gelopen en weer mooie foto’s gemaakt.