Drenthe: Wandelvanuit Echten

Afstand 17 Km

90% onverhard

Rondwandeling Boswachterij Ruinen. Huis te Echten. Bos, heide en ven. Echte natuurwandeling.

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Wandelen in Drenthe vanuit Echten. Echten ligt ten westen van Hoogeveen en grenst aan de Boswachterij Ruinen.

Dit is grotendeels, een echte natuurwandeling onverhard, met heide, bos, zandverstuiving en mooie vennen. De wandeling gaat over het Echtenerzand en om de Gijsselterplassen.  Start is bij Hotel-Restaurant Boszicht. Aan het begin of het einde kunt u een wandeling maken door het park van het  “Huis te Echten” .  Een havezate die op dit moment gebruikt wordt door de st. Visio.  Rondom het huis is een klankenpad gerealiseerd en zijn er verschillende beelden in de tuin te bewonderen. Tevens kunt u er tuinplanten kopen.

In een statige villa naast het huis bevind zich Tea Time,  u zou hier uw wandeling kunnen afsluiten met een heerlijke Engelse “High Tea”.   Op de brink in Echten kunt u nog rondkijken in “’t HUUS met de BELLE”    Plattelandswinkel en tevens toeristisch informatiepunt,  ze verkopen ambachtelijke producten, kunstnijverheid en kunst uit Echten en wijde omgeving.

Bezoektip:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto impressie van deze mooie route gelopen begin december 2015:

7 Antwoorden op “Drenthe: Wandelvanuit Echten”

 1. Cobi

  Vandaag de route weer gelopen. Helaas is een groot deel van het Echtenerzand vanwege grazers afgesloten. We zijn er omheen gelopen en bij Landgoed het Bovenveen hebben we de route weer opgepakt.

 2. Henny Biemans

  Een mooie wandeling, afwisselend door de bossen,langs vennetjes met heide en jenerbessen struiken .Goede wandelpaden op de route.
  Hotel rest. was gesloten en de tuinen van huize Echten ook vanwege corona.

 3. Wandelaar CB

  Vandaag deze mooie route gelopen via de gps. We hebben hem andersom gelopen maar dat maakt niet uit. Mooie afwisselende route in een schitterend gebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *