Drenthe: Wandelvanuit Echten

2 mooie wandelroutes in Boswachterij Ruinen in Drenthe die vertrekken vanuit Echten.

Afstand 14 en 17 Km

90% onverhard

Rondwandeling Boswachterij Ruinen. Huis te Echten. Bos, heide en ven. Echte natuurwandeling.

Echten ligt in Zuidwest Drenthe ten westen van Hoogeveen en grenst aan de Boswachterij Ruinen.

Beide wandelingen zijn grotendeels echte natuurwandelingen onverhard, met heide, bos, zandverstuiving en mooie vennen.

Wandelroute 17 km Echten

De wandeling van 17 km gaat over het Echtenerzand en om de Gijsselterplassen.  Start is bij Hotel-Restaurant Boszicht. Aan het begin of het einde kunt u een wandeling maken door het park van het  “Huis te Echten” .  Een havezate die op dit moment gebruikt wordt door de st. Visio.  Rondom het huis is een klankenpad gerealiseerd en zijn er verschillende beelden in de tuin te bewonderen. Tevens kunt u er tuinplanten kopen.

In een statige villa naast het huis bevind zich Tea Time,  u zou hier uw wandeling kunnen afsluiten met een heerlijke Engelse “High Tea”.   Op de brink in Echten kunt u nog rondkijken in “’t HUUS met de BELLE”    Plattelandswinkel en tevens toeristisch informatiepunt,  ze verkopen ambachtelijke producten, kunstnijverheid en kunst uit Echten en wijde omgeving.

Wandelroute 15 km Echten

De wandeling van 15 km vertrekt van de P van vakantiepark Westerbergen. Hier is tevens horeca. Deze wandeling is ook grotendeels onverhard. Na een kort stuk over het park, komt u al snel op een prachtig stukje heide. Daarna, aan de andere kant van het spoor gaat de route om het Echternerzand heenen langs diverse kleine paadjes richting een mooi ven. Let op: in deze route zitten veel paden, die ook honden uitlaatgebied zijn. U kunt daarom veel loslopende honden tegenkomen.

Via de rand van Echten gaat de route terug over de landerijen en nog een moois stukje bos naar het park.

Bezoektip:

Foto impressie van deze mooie routes gelopen februari 2022 en december 2015:

7 Antwoorden op “Drenthe: Wandelvanuit Echten”

 1. Cobi

  Vandaag de route weer gelopen. Helaas is een groot deel van het Echtenerzand vanwege grazers afgesloten. We zijn er omheen gelopen en bij Landgoed het Bovenveen hebben we de route weer opgepakt.

 2. Henny Biemans

  Een mooie wandeling, afwisselend door de bossen,langs vennetjes met heide en jenerbessen struiken .Goede wandelpaden op de route.
  Hotel rest. was gesloten en de tuinen van huize Echten ook vanwege corona.

 3. Wandelaar CB

  Vandaag deze mooie route gelopen via de gps. We hebben hem andersom gelopen maar dat maakt niet uit. Mooie afwisselende route in een schitterend gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *