Groningen: wandelvanuit Noordlaren

Afstand 14 KM

70% onverhard

Wandeling Noordlaarderbos en Zuidlaardermeer

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by 
OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Deze wandeling is een wandeling in twee delen, welke erg verschillend zijn. Het eerste stuk gaat door het Noordlaarderbos. Het laatste stuk gaat door open land. De Oostpolder van Glimmen en langs de oevers van het Zuidlaardermeer. Halverwege is er  horeca  “ Herberg de Blanke Hoeve

Start is het prachtige haventje in Noordlaren.  Noordlaren ligt in Groningen, op de grens van Drenthe, vlak boven Zuidlaren. Via het Hunebed G1 , gaat de route richting het Noordlaarderbos. De route slingert door het bos over grote en kleine paadjes. Bij het verlaten van het bos is er een prachtig uitzicht over het landschap van de Drentse AA.

Vanaf hier gaat de route richting het  Zuidlaardermeer.  Mooi gebied met aan de ene kant de Oostpolder en aan de andere kant het Zuidlaardermeer. De Oostpolder wordt beheerd door het Groninger Landschap. Schitterende vergezichten met veel weidevogels. De route gaat over de dijk vlak langs de oevers van het Zuidlaardermeer. De vogelkijkhut is zeker de moeite van het beklimmen waard, wat een prachtig uitzicht over beide gebieden. Via het verharde fietspad terug naar het beginpunt. In Noordlaren is er gelegenheid om een hapje te eten bij “De Lanteern” zie voor openingstijden de site.

De wandeling is verhard en onverhard. Bos en weidse landschap.

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Groningen: Wandelen in Groningen

Fotoimpressie van deze mooie wandeling.

7 Reacties op “Groningen: wandelvanuit Noordlaren”

  1. Femke Nijveldt

    Vandaag met een leuk groepje deze route gelopen onder leiding van Jannie zelf. De laatste tijd wel vaker een van haar routes gelopen en deze behoort ook weer tot de categorie heel mooi. Een afwisselend landschap, langs het Zuidlaardermeer en door het Noordlaarderbos. En uiteraard het enige Groningse hunenbed bezocht. De route zijn we begonnen bij Herberg de Blankenhoeve en daar dan ook geëindigd. Met dit weer een uitgelezen kans om nog even na te genieten. Een aanrader!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *