Noordlaardebos en Zuidlaardermeer

Afgelopen week had ik de kriebels, ik moest en zou een eind lopen dit weekend. De ziektekiemen zijn nagenoeg het lichaam uit en de werkzaamheden volledig hervat. Ontstressen is weer noodzakelijk. Mijn partner is niet een echte liefhebber van het wandelen maar wilde deze keer wel mee. De weekendplanning was zaterdag het huishouden en dan zondag wandelen. Echter door voorspellingen van het weer gooiden wij onze plannen om.

We starten om ongeveer 13.00 uur vanuit het haventje in Noordlaren. We wandelden via het hunebed kris kras door het Noordlaarderbos. Kleine paadjes met veel omgewaaide bomen maakten het hier en daar lastig. De zon kwam er door en het was genieten. Bij het verlaten van het bos hadden we een fantastisch uitzicht over het landschap van de Drentse AA met een aantal Schotse Hooglanders in de wei. Hongerig van het eerste stuk kwamen we bij “Herberg Blankehoeve“.  Daar namen we een lekker huisgemaakt pannetje snert met roggebrood en spek. We konden er weer tegen.

Hierna begonnen we aan het tweede deel van onze route. Dit was het stuk langs het Zuidlaardermeer en door de Oostpolder van Glimmen.  Ondanks de harde, frisse tegenwind was het een prachtige wandeling. We liepen over de dijk, langs de oevers van het Zuidlaardermeer. In de oostpolder zagen we veel ganzen en witte reigers. Lekker uitgewaaid kwamen we weer terug bij het haventje van Noordlaren. De route is ongeveer 14 km een gedeelte bos en een gedeelte open veld door een prachtig natuurgebied, verhard en onverhard, binnenkort zal hem uitwerken voor de site.

Impressie van deze wandeling: