Friesland: Wolvega; Lendevallei 19 KM

Een mooie wandeling in de omgeving van Wolvega, Friesland. Startpunt Hotel van der Valk. Dit Hotel ligt vlak aan de afrit van de A32. Vanaf het station is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar het startpunt.

Deze route wandelde ik 2 keer, 1 x eind december 2016 en 1 x met een groep 18 februari 2017.  Lees meer op mijn blogs:

De nadruk van deze wandeling ligt op de ‘Lendevallei’ . Allereerst gaat de route in Noordelijke richting door het bos naar Oldeholtpade. Daar is eventueel horeca. Daarna richting het zuiden over landelijke paden naar de ‘Lendevallei’. Een prachtig natuurgebied beheerd door ‘It Fryske Gae’ .

De route gaat over het fietspad langs ‘De Linde’ en maakt een lus door het moerasgebied. Hier vele mooie bruggen en vlonders. Geniet van het landelijke uitzicht met vele weidevogels. Aan het einde gaat de route nog langs een prachtig gebied net langs de A32. Een mooie sluis, vele kleine vlonders en bruggetjes.

De route is 60% onverhard. Hou er rekening mee dat deze route over het fietspad langs ‘De Linde’ gaat en dat deze druk kan zijn met fietsers. Het kan drassig zijn vanwege  het moerassige gebied. Horeca is er aan de start en eventueel in Oldeholtpade  ‘Eetcafe Wever’.  mits deze open is, verstandig om van te voren hierna te informeren.

Download hier:

Deze route werd mede samengesteld door Janneke Slump van de Facebookgroep: Wandelen in het Noorderland

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Friesland: Wandelen in Friesland

Een foto impressie van de wandelingen:

6 Reacties op “Friesland: Wolvega; Lendevallei 19 KM”

 1. Sybrand van Dijk

  Een geweldig mooie wandeling! Zoveel gezien en gehoord. Fantastisch. Eén kleine opmerking: wanneer je langs de Linde begint te wandelen, zegt de routebeschrijving “vlak voor de tweede brug LA richting punt 61 (meen ik). Dit koetnzijn vlak voor de DERDE brug LA. Detail. Verder in één woord: super. Dank u wel.

  Reageren
  • Jako_1805 Auteur van dit bericht:

   Wat fijn te horen Sijbrand. Ik zal nog even kijken naar het aantal bruggen. Wij hebben het in de winter gelopen en toen was het ook prachtig. Laatst zijn wij op fiets langs de Linde geweest en weer was het genieten.

   Reageren
 2. gert oudijk

  L.s.,
  Ik heb de route gisteren alleen gelopen. Ik ben niet zo ervaren. Dus soms dacht ik: waar blijft die ronde vlonderbrug of waar blijft het zwarte sluisje. De afsluitboom voor het bospad naar rechts is er niet meer en inderdaad het is de derde brug. Het was nogal modderig soms, maar ik ben wel trots het tot een goed einde te hebben gebracht. Met vriendelijke groet. Gert.

  Reageren
  • JannyK Auteur van dit bericht:

   Beste Gert,
   Bedankt voor je terugkoppeling. Ik heb je aanwijzingen aangepast in de omschrijving.
   Op dit moment kan het best modderig zijn in het bos.
   Misschien is het handig als je weer een route gaat lopen om het gpx bestand te gebruiken.
   Dat kan met een app op een mobiele telefoon.
   Veel wandelplezier nog,

   gr janny

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *