Wandelen in Wolvega

Wat is het toch zalig als het weer lukt. Lange tijd heb ik door allerlei omstandigheden en kwaaltjes weinig gelopen.  Maximaal 10 tot 12 km, meer lukte even niet.

Afgelopen zaterdag wandelde ik met de Facebookgroep van Janneke  – Wandelen in het Noorderland – in Wolvega.  Wat een fijne dag en een heerlijke wandeling 20 km op teller.

Samen met Janneke wandelde ik in deze omgeving, de laatste wandeling van 2016. 12 km wandelden we toen in prachtige mystieke omstandigheden. Er was veel rijp aan de bomen, het was mistig en koud. Een onwezenlijke sfeer gecombineerd met een prachtige omgeving creëerde een adembenemend landschap.

Zie voor de foto’s mijn blog over deze wandeling: Wolvega Lendevallei

We spraken af om hier nog een keer te wandelen, maar dan wilden we de route langer maken. De eerste wandeling van de groep moest ik helaas afzeggen, maar afgelopen zaterdag was ik van de partij. Samen met manlief Bennie, die het wandelen steeds leuker begint te vinden.

De groep, 14 personen, 12 vrouwen en 2 mannen gingen na de koffie bij ‘Hotel van der Valk’ op stap. Het was koud, en niet echt zonnig. We vertrokken in Noordelijke richting en liepen via het bos  Wolvega uit richting het dorp Oldeholtpade. Hier werd alvast bijgetankt met soep, koffie of warme chocolademelk met of zonder slagroom, voor de rest van de route. Het was een gezellige groep, in dit authentieke restaurant werden de wandelervaringen gedeeld.

Het tweede deel van de route bracht ons bij het doel van deze wandeling ‘de Lendevallei‘. Een uniek moerrasgebied in het beekdallandschap beheerd door ‘It Fryske Gae’. Deze keer wandelden we hier een extra lus door het moerrasgebied. We passeerden diverse vlonders, mooie bruggen en hadden schitterend uitzicht over het land en over de beek ‘de Linde’. Soms was het door de straffe Oostenwind even afzien, maar de mooie omgeving maakte veel goed. We waren niet de enige sportievelingen, ook een groep kanovaarders trotseerde de omstandigheden. Het tempo was niet voor allen gelijk, maar er werd op elkaar gewacht en gezamenlijk liepen we het laatste stuk van de route. Een heuse sneeuwbui mocht de pret niet drukken. We poseerden nog met elkaar op de prachtige zwarte sluis en daarna was het op naar het beginpunt. Hier dronken we nog wat en gingen daarna allemaal weer voldaan huiswaarts.

Het was weer een gezellige dag.

Deze wandeling ga ik binnenkort uitwerken en op de website plaatsen.

Woon je in het Noorden en vind je het leuk om met een groep te wandelen, kijk dan eens op de Facebookpagina van Janneke – Wandelen in het Noorderland

Een foto impressie van deze leuke wandeling ( meer foto’s staan op de Facebookpagina):

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *