Nieuwe routes verkennen

Vorige week wandelde ik bijna 45 km.

Doel:  nieuwe routes verkennen voor de website.

Maandag wandelde ik een ommetje vlak boven Rolde. Rolde ligt even ten Oosten van Assen en is een erg leuk en gezellig esdorp. Ik heb al eerder een route gemaakt Assen-Rolde-Assen van 20 KM .   Een hele fijne route, maar rondom Rolde kun je heerlijk wegstappen. Ik had een route bedacht, maar liep helaas mezelf helemaal vast in een weiland. Hier moet ik nog maar een keer opnieuw proberen andere paadjes te vinden. Word vervolgt.

Dinsdag was ik vrij en wandelde met het prachtige weer vanuit Eext. Opnieuw het Drentse AA gebied. Ik liep bijna 16 km door het bos en over de landerijen. Ik zag een kudde Schotse hooglanders in een weiland en genoot van de strakblauwe hemel en het prachtige landschap. Deze route ga ik binnenkort uitwerken voor de website.  Een route met twee hunebedden, een schitterende ven plus heidegebied en het Pinetum bij Anloo.  Tevens komt het langs een onderduikhol uit de tweede wereldoorlog. Het zal een afwisselende wandeling worden.

Zaterdag wandelde ik met mijn partner Bennie. We gingen op pad in Gaasterland, in het Zuid-Westen van Friesland. Gaasterland is een beetje glooiend en er zijn mooie bossen. Helaas troffen we het niet qua weer. Terwijl elders in het land volop de zon scheen, liepen wij in de mist. De zon zagen we nog eventjes om 5 uur toen we net weer terug waren. We liepen 22 km. We gingen langs het IJsselmeer naar de Mirnser Kliff,  daarbij klommen we over de hekken om zo over de dijk te kunnen lopen. We werden niet beloond met een mooi uitzicht, want van het IJsselmeer zagen we niets. We hoorden af en toe de ganzen opvliegen. Daarna door het Rijsterbos en langs het zandgat  ‘Wyldemerk’ , het Libelle reservaat en terug door het bos. Helaas kwamen we niet helemaal goed uit waardoor het laatste stuk langs de weg moest. Dit moeten we nog maar een keer goed bekijken voordat ik hier een leuke route van maak.

Ik wandel zelf graag afwisselend bos en open landschap. Alleen een boswandeling vind ik erg saai. Daarom loop ik ook vaak langs de rand van het bos. Natuurlijk zou ik het liefst zoveel mogelijk onverhard lopen maar soms is dat niet altijd mogelijk. Voor mooie routes  vind ik af en toe een stuk verhard niet onoverkomelijk.

Wat heeft jullie voorkeur?

Een foto impressie van mijn wandelweek:

Rolde:

 

Eext:

Gaasterland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *