Ommetje Odoorn

Doen we het wel, of doen we het niet. Dat was de vraag vandaag. Buienradar hield ons voor de gek. Geen regen te zien, zelfs geen motregen. Maar als ik naar buiten keek kwam het water toch van boven. En volgens mij is het dan nat buiten. Het miezerde bij ons. Toch besloten we begin van de middag de gok maar te wagen. Vanwege het weer pakte ik mijn kaarten van Staatsbosbeheer en zocht een paaltjes route uit.
Soms vind ik dat heerlijk, domweg de juiste kleur paaltjes volgen in een mooie omgeving. We kozen een route vanuit Odoorn, vanaf de “Poolshoogte“, midden in het bos. Wat een leuke locatie. Het werd de gele paatjesroute (Schapenparkroute) van 7.5km. Omdat het natuurlijk niet echt mooi weer was, kwamen we maar een enkele verdwaalde wandelaar tegen. Heerlijk wat een rust en stilte.
De route ging om het schapenpark een groot veld met veel heide en gras. Geen schaap gezien maar wat een prachtige omgeving. Ik denk dat het straks met bloeiende heide helemaal schitterend is. Verder kwamen we nog een kunstwerk tegen op de heide en er is een uitkijktoren. Daar is de locatie ook naar vernoemd. Vroeger was dit een uitkijktoren voor de brandwacht. En ging men af en toe “poolshoogte nemen” Kom er vast nog weer terug. We sloten af met cappucino en gebak. Toch een heerlijke middag weer gehad ondanks de miezerregen.

Fotoimpressie ommetje Odoorn.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *