Drenthe: wandelvanuit Oude Willem – Hoogersmilde

3 nieuwe wandelroutes in het Drents Friese Wold in Drenthe.

Afstand 21 en 15 KM

95% onverhard

Bos, heidegebied ‘de Hoekenbrink’ en vennen.

In het Drents Friese Wold kun je km dwalen door de bossen en langs de heide, waarbij je telkens wordt verrast door de rust en afwisselende natuur. Deze 3 wandelingen gaan door het Drentse gedeelte van dit uitgestrekte natuurgebied op de grens van Drenthe en Friesland. Het gedeelte tussen Hoogersmilde en Oude Willem.

Eind juli en begin augustus liep ik een paar keer in dit gedeelte van het Drents Friese Wold om nieuwe wandelroutes te verkennen. Het is een heerlijk rustig gebied voor wandelaars. Er wordt gewerkt aan een ‘Stille kern’ voor dit gebied. Dat houdt ondermeer in dat delen van het gebied niet of nauwelijks beheerd worden, dat de paden avontuurlijker worden en dat er gebieden gekozen worden waar geen borden meer staan – [Bron website Nationaal Park Drents Friese Wold]. Klik op de link voor meer informatie.

Zie ook mijn blog over het verkennen van deze wandelroutes in het Drents Friese Wold: Nieuwe wandelroutes verkennen juli 2020

Horeca aan de start van deze routes, zijn alleen geopend in het zomerseizoen.

Leuke websites om te raadplegen voordat u gaat wandelen:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto impressie van deze mooi routes

2 Antwoorden op “Drenthe: wandelvanuit Oude Willem – Hoogersmilde”

  1. Jet

    In oktober de lange route gelopen vanuit Hoogersmilde ahv GPS. We liepen gezellig te kletsen en zijn toen even misgelopen. Met de GPS de route weer opgepakt. Prachtige route, we hebben genoten en gaan ‘m zeker nog een keer lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *