Wandelvanuit 2020, wandelmaand Januari

Een goed begin is het halve werk, hoewel ik niet aan goede voornemens doe of een km doel voor 2020, ben ik zeer blij dat ik deze maand al weer zoveel heb kunnen wandelen. Vorig jaar was een jaar met redelijk wat lichamelijk ongemakken die mij verhinderden om lange wandelingen te maken.

2019 sloot ik af met een NS wandeling van 16 km samen met een groep van de Wandelsite. We liepen van Zwolle naar Wezep en gingen terug met de trein. Hoewel ik de route niet helemaal super vond, was het wel gezellig om weer aan te sluiten en 16 km te wandelen, te kletsen en te genieten van een heerlijke lunch onderweg in Hattem.

Een week later op stap iets dichter bij huis, ook deze keer met een groep van de wandelsite. We liepen vanuit het mooie Zeyen in Drenthe een heerlijke wandeling naar Norg en weer terug. Zelf heb ik al veel mooie routes gemaakt in deze omgeving, toch wist de organisator mij te verrassen met enkele mooie paadjes. Heerlijke wandeling van 20 km. Het is een heel mooi gebied om te wandelen zie voor meer routes:

Het volgende weekend pakte ik de rugtas weer in en reed een uurtje richting het mooie Overijssel, opnieuw met een groep van de Wandelsite. Een hele fijne wandeling vanuit het Overijsselse Lemele. Deze wandeling van 16 km vertrok vanuit het Boscafé bij de camping Lemele Esch, een route van website van Truus Wijnen.   Een gevarieerde wandeling landelijk en over de Archemer berg.

Omdat ik graag zelf routes maak, sprak ik het volgende weekend af met een wandelmaatje om een nieuwe route te verkennen vanuit Tuk vlakbij Steenwijk. Een wandeling door de bossen van het Landgoed Eese. We maakten een flinke route van 19 km. Deze ga ik binnenkort nog een keer lopen om uit te kunnen werken voor de website. Wordt vervolgt dus.

De laatste wandeling van deze reeks liep ik met een groepje van Wandelmaatjes Noord Nederland. Deze keer was ik zelf de organisator en dwaalden we door het gebied van de Drentsche Aa vanuit Zeegse. In deze omgeving heb ik al diverse routes gemaakt. Telkens is het genieten van deze mooie gevarieerde omgeving. Ondanks het mistroostige weer een hele fijne dag en genoten van de gezelligheid. Deze route werk ik binnenkort uit voor de website om te delen. Zie voor alle huidige Wandelvanuit routes in het Drentsche Aa gebied:

  • Wandelen in het Drentsche Aa gebied

Hoewel ik graag alleen loop heb ik er afgelopen maand voor gekozen om veel samen te lopen. Tegenwoordig zijn er allerlei websites en facebookgroepjes waar je, je bij kunt aansluiten om samen te genieten van mooie wandeling. Kijk maar eens op onderstaande linkjes:

Een lekker begin van 2020, ik heb in januari iets meer dan 70 km gelopen door telkens 1 dag in het weekend te lopen. Ik krijg de smaak weer te pakken en heb weer allerlei plannen voor nieuwe routes. Nu maar hopen dat het lichaam geen ongemakken meer vertoond komend jaar.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn wandeljaar 2020.

Een kleine foto-impressie van mijn wandelmaand januari 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *