Drenthe: Wandelingen vanuit Zeyen

Korte route 6.5 KM

Begin oktober 2016 liep ik op een middag vanuit Zeyen een korte maar leuke route. Een heerlijke route voor een zondagmiddag wanneer je een  ommetje wil wandelen in een verrassende omgeving.  Zeyen is een klein dorp ten westen van Assen. De route vertrekt vanuit Cafe Hingstman aan de Brink. Vanuit Zeyen gaat deze route door de Zeyerstrubben, langs een mooie ven en langs het Bollenveen met een mooie Tjasker.

De route is 80% onverhard.

Lange Route 15 KM

Omdat het een prachtig gebied is waar ik nog wel veel meer van wilde zien en omdat het dicht bij huis is liep ik begin augustus 2017 nog een keer vanuit Zeyen een mooie wandelroute. Deze keer 15 KM. Deels een klein stukje langs hetzelfde gebied als de korte route maar grotendeels andere paden. Deze wandeling gaat langs Zeijerwiek, Zeijerstrubben, het Noordsche veld, De Peestermaden.

De route is 90% onverhard.

Zie ook mijn blog over deze heerlijke wandeldag:

Deze omgeving verveeld nooit en toont aan hoe mooie Drenthe is.

Download hier:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

 Foto-impressie van deze route:

6 Reacties op “Drenthe: Wandelingen vanuit Zeyen”

 1. Hidda

  Ontzettende mooie wandeling, alleen het laatste stukje langs de weg was een beetje jammer en na ons idee niet nodig. Loop niet door tot de verharde weg, maar neem dezelfde route terug door het bos en neem de eerste brede afslag links en loop door tot de verharde weg. Hierdoor ontloop je het grooste deel van de verharde weg.

  Reageren
 2. Femke Nijveldt

  Die was onze 18e Wandel vanuit-wandeling en het blijft leuk om te wandelen vanuit een ander gezichtspunt. Vaak bekend gebied, maar toch weer andere paadjes en soms heel verrassend. Ook deze wandeling is daarop geen uitzondering, bekend en onbekend wordt afgewisseld. Een mooie wandeling en op maandagochtend super rustig, we zijn slechts twee vogelspotters met verrekijkers tegengekomen. Het gebied bij de tjasker wordt steeds mooier en is fotogeniek. Nieuw voor ons was onder meer een stuk door een sompig weiland: weids uitzicht, doodstil en dat noemen wij echt genieten. En aan het eind van de wandeling een terrasje voor een kopje thee. Er zijn zo van die dagen…..

  Reageren
 3. John

  Vandaag (27-2-2019) op een warme zomerdag in de winter deze prachtige wandeling gelopen op basis van de gpx. Mijn complimenten. We hebben vaker gewandeld bij het mooie Zeyen, maar vandaag toch weer hele mooie stukken Drenthe ontdekt. En nagenoeg alles onverhard. Heerlijk.
  We gaan dit in voorjaar/zomer zeker nog eens doen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *