Drenthe: Wandelvanuit Zeijen

2 routes vanuit Zeijen die elkaar gedeeltelijk overlappen. Beide vertrekken vanaf Café Hingstman in Zeijen.

Korte route

Afstand 6.5 KM

90% onverhard

Kort ommetje vanuit Zeyen. Bollenveen en Zijerstrubben

Begin oktober 2016 liep ik op een middag vanuit Zeijen een korte maar leuke route. Een heerlijke route voor een zondagmiddag wanneer je een  ommetje wil wandelen in een verrassende omgeving.  Vanuit Zeyen gaat deze route door de Zeijerstrubben, langs een mooie ven en langs het Bollenveen met een mooie Tjasker.

Lange Route

Afstand 15 KM

90% onverhard

Wandeling langs de Zeijerwieken, Zeijerstrubben, Bollenveen en Noordscheveld.

Begin augustus 2017 liep ik nog een keer vanuit Zeyen een mooie wandelroute. Deze keer een langeere route. Deels een klein stukje langs hetzelfde gebied als de korte route maar grotendeels andere paden. Deze wandeling gaat langs Zeijerwiek, Zeijerstrubben, het Noordsche veld, De Peestermaden. Mooie heide en boswandeling in een landelijke omgeving.

Horeca aan de start mits geopend.

Zie ook mijn blog over deze heerlijke wandeldag:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

 Foto-impressie van deze routes:

10 Antwoorden op “Drenthe: Wandelvanuit Zeijen”

 1. J.Hollander

  Hallo, Janny
  Als ik vanaf de Mr.Cremerstraat langs het kanaal loop en de eerste weg rechts neem en dan door het bos loop, kom ik op een gegeven moment, aan de linkerzijde , langs een open plek waarbij de buitenste ring is gemarkeerd door keien.
  Heeft hier vroeger een boerderij gestaan? of heeft de ring van keien een andere betekenis.
  Met vriendelijke groet: Koos Hollander.

 2. John

  Vandaag (27-2-2019) op een warme zomerdag in de winter deze prachtige wandeling gelopen op basis van de gpx. Mijn complimenten. We hebben vaker gewandeld bij het mooie Zeyen, maar vandaag toch weer hele mooie stukken Drenthe ontdekt. En nagenoeg alles onverhard. Heerlijk.
  We gaan dit in voorjaar/zomer zeker nog eens doen.

 3. Femke Nijveldt

  Die was onze 18e Wandel vanuit-wandeling en het blijft leuk om te wandelen vanuit een ander gezichtspunt. Vaak bekend gebied, maar toch weer andere paadjes en soms heel verrassend. Ook deze wandeling is daarop geen uitzondering, bekend en onbekend wordt afgewisseld. Een mooie wandeling en op maandagochtend super rustig, we zijn slechts twee vogelspotters met verrekijkers tegengekomen. Het gebied bij de tjasker wordt steeds mooier en is fotogeniek. Nieuw voor ons was onder meer een stuk door een sompig weiland: weids uitzicht, doodstil en dat noemen wij echt genieten. En aan het eind van de wandeling een terrasje voor een kopje thee. Er zijn zo van die dagen…..

 4. Hidda

  Ontzettende mooie wandeling, alleen het laatste stukje langs de weg was een beetje jammer en na ons idee niet nodig. Loop niet door tot de verharde weg, maar neem dezelfde route terug door het bos en neem de eerste brede afslag links en loop door tot de verharde weg. Hierdoor ontloop je het grooste deel van de verharde weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *