Wandeling Hondstong

Tijdens deze onwerkelijke, vreemde enge tijden probeer dagelijks een rondje te wandelen rond het dorp waar ik woon. Voor het overig blijf ik zoveel mogelijk thuis omdat ik helaas tot een risicogroep behoor. Het is vreemd te beseffen dat er gevaar is dat je niet kunt zien. De verhalen in de media zijn afwisselend van heftig tot matige verschijnselen. Toch proberen we niet in paniek te raken. Bewegen is altijd goed en het wandelen wisselen we in het weekend af met een fijne fietstocht. Gelukkig is het hier in Noord-Nederland niet zo druk en kun je best wel naar buiten.
Afstand houden is het devies.

Wandelroute Hondstong

Het is geen straf om in deze omgeving te wandelen. Vlakbij is een schitterend natuurgebied ‘Hondstong’, beheert door het Drents Landschap. Vandaag vertrok ik vanaf huis en nam mijn camera mee. Het geluid van de vogels en de wind geeft je een gevoel van vrijheid. Na ongeveer 15 minuten raak ik helemaal zen en geniet met volle teugen van de prachtige natuur. Tijdens het wandelen zie ik bomen met trossen witte bloemen, mooie doorkijkjes richting een glooiend landschap, meanderende beekjes en een viertal Schotse Hooglanders in het water. Ik loop ongeveer 1,5 uur, 8 km en zie in de verte nog een hert op het weiland. Mijn dag kan niet meer stuk.

Vorig jaar maakte zelf een mooie wandelroute vanuit Yde-De Punt van bijna 12 km, die ook langs de Hondstong gaat. Zie hier, voor de beschrijving.

Wandelroute Hondstong 4,5 km van het Drents Landschap.

Iedereen Stay Safe en geniet van het beetje vrijheid dat we nog wel hebben. Hou rekening met elkaar en gepaste afstand helaas is dat nu even nodig.

Foto impressie van deze prachtige omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *