Wandeling vanuit Kolham

Omdat ik in deze Corona tijd toch liever niet te drukke gebieden wil opzoeken en ik al een paar keer door Wandelmaatje Tiny getipt was over het gebied rond Woudbloem in Groningen, besluit ik vandaag hier te gaan struinen. In April 2017 heb ik al eens pogingen gedaan wandelroutes te maken vanuit Slochteren, met daarin het natuurgebied Roegwold maar kwam er steeds niet uit vanwege teveel verharde wegen.

Startplaats vandaag is de P van het Zwaneveldsgat in Kolham. Dit is een kleine recreatieplas. Ik start met een rondje rond deze plas en steek dan het grote veld over. De roodbonte koeien kijken me vanuit de verte ongeĂ¯nteresseerd aan. Het landschap is weids en met veel water. Prille groene kleuren , gele grassen en bloeiende katjes. Het is prettig wandelweer, half bewolkt en niet te koud. Helaas neem ik een verkeerde afslag. Ik ben zo aan het genieten van de omgeving, dat ik pas in de gaten heb dat ik niet goed zit, als ik na meer dan een half uur zwoegen over een weiland met allemaal bulten en kuilen merk dat ik aan de verkeerde kant van het water sta. Helaas er zit niets anders op dan het hele stuk weer terug over het knollenveld. Daar staan twee koeien me lachend aan te kijken. Ik vervolg het juiste pad en neem een lange rustpauze op een lekker bankje. De bedoeling was om door te lopen tot Woudbloem, maar dat gaat hem vandaag even niet meer worden. Na nog een kleine extra lus besluit ik te luisteren naar mijn vermoeide benen en terug te gaan naar de auto.

Het landschap heeft wat weg van de Weerribben, veel water met wuivend riet maar veel minder toeristisch. Het traject Woudbloem bewaar ik voor een andere mooie dag. Ik denk dat er wel een leuke route van te maken is deze keer.

Een foto impressie van deze lekkere wandeldag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *