Zondag wandeldag Drouwenerveld.

Vandaag op pad in Drenthe. Na een paar keer Groningen met veel open landschap en veel water is het tijd voor een lekkere boswandeling. Keus genoeg in Drenthe. We smeren een lading broodjes, pakken de pakjes chocomelk, veel water en nog wat koekjes. De startplaats is de P van het Boomkroonpad in Drouwen. Hmmmm we zijn hier niet alleen.

Als we de wandelschoenen aan hebben, de rugzak op en de camera op standby, gaan we op pad. De eerste geplande afslag is helaas onmogelijk. Dwalen over een MTB route is vragen om problemen, daarom maar een afslag verder. Het wordt rustig als we andere paden opzoeken, dan de bewegwijzerde paadjes en zo dwalen we langs prachtige heidevelden, vennetjes en langs de rand van het bos.

Over de heide van het Drouwenerveld, richting de Lunsbergerven wordt het drukker. Sommige mensen kunnen schijnbaar niet lezen of vinden het lastig zich aan de regels te houden. Het Drouwenerveld wordt begraasd en borden, vermelden duidelijk, dat loslopende honden niet zijn toegestaan. Waarom is het dan zo moeilijk je hond voor dit stukje even aan de lijn te houden? Ik begrijp dit werkelijk niet.

Bij de Lunsbergerven scoren we een bankje en is het tijd voor de lunch op een prachtig plekje. Hierna steken we de Rolderstraat over, lopen over het fietspad langs het vakantiepark om daarna uit te komen op een heideveldje vol wit veenpluis, klein stukje verder arriveren we op een veld met grazende Drentse heideschapen, met mooi gekrulde horens. Over het dijkje, met uitzicht over een landschap als een soort steppe, zien we nog veel meer grazende schapen en pony’s . Het is genieten maar de beentjes beginnen moe te worden. We besluiten om over het pad langs het Eendenwater weer terug lopen. Opnieuw passeren we de Rolderstraat voor het laatste stuk door het bos en langs het Drouwenerveld.

Het is een prachtig gebied waar je vele mooie wandelingen kunt maken. Toen ik net begon met deze website, heb ik hier een route van 10 km bedacht. De wandeling van vandaag, ongeveer 16 km, zal ik uitwerken en binnenkort beschikbaar stellen via de website.

Mijn eerdere route : Route Drouwenerveld 10 KM

Voor mij is het erg prettig om te kunnen blijven wandelen tijdens deze Coronacrisis. In de bossen wordt er getracht 1,5 meter afstand te houden bij het passeren.

Foto impressie van deze fijne wandeling mei 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *