Drenthe: Wandelvanuit Drouwen

2 mooie wandelroutes vanuit het ‘Buitencentrum Boomkroonpad’

Afstand 10-17 KM

100% en 90 % onverhard

Bos, heide en ven. Echte natuurwandelingen.

Het Buitencentrum ligt in de Boswachterij Gieten-Borger.  Je kun er een wandeling maken tussen de toppen van de bomen. De korte wandeling gaat over en langs het Drouwenerveld. Een prachtig heide, bos en ven gebied. Je ziet er grazende schapen, en Schotse Hooglanders. Deze route heb ik in november 2015 gelopen, toen was het drassig en modderig. Met juiste schoenen is het goed te doen. Het uitzicht over het veld is schitterend.

De lange route gaat ook over het Drouwenerveld en langs de Lunsbergerven, plus nog een aantal anders stukjes heide gebieden met mooie vennen. De lange route gaat ook een groot gedeelte door het gebied aan de andere kant van de Rolderstraat. Over een prachtig gebied met allerlei grazende schapen en andere dieren. Deze lange route liepen we Mei 2020.

Zie de blog over de wandeling : Wandeling Drouwenerveld

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Onderstaand een foto impressie van deze wandeling gelopen november 2015 en mei 2020.

3 Antwoorden op “Drenthe: Wandelvanuit Drouwen”

  1. Klazien Jansma

    Vandaag deze prachtige route gelopen met mooi winters weer. ‘s Ochtends erg rustig, ‘s middags meer wandelaars tegengekomen, waarschijnlijk Pieterpadlopers. Wel drassige stukken, maar goed te doen. Wij lopen de route m.b.v. de GPX op onze Garmin. Ideaal! Afgesloten met cappuccino en carot cake bij de Woudstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *