Groningen: wandelvanuit Paterwoldsemeergebied

Afstand 17 KM

40% onverhard

Rondje rond Paterwoldsemeer en Hoornse plas, plus Friese Veen, Landgoed de Braak en stukje Onlanden.

Recreatie en natuurgebied Paterwoldsemeer, Hoornse plas en Hoornse meer ligt ten zuiden van de stad Groningen. Als geboren en getogen Groningse ben ik vaak in dit gebied geweest.  Omdat ik op mijn site niet alleen boswandelingen wil plaatsen is dit een leuk alternatief.  Het is voornamelijk een verharde route. Heerlijk om lekker uit te waaien. Ik heb de route 1 november 2015 gelopen. Het was mistig en dat werd alleen maar erger gedurende de wandeling.  Toch blijft het een heerlijke wandeling mist of geen mist.

De wandeling gaat helemaal langs het Paterwoldsemeer, Hoorsne Plas en Hoornse meer.  Er is een stukje Pieterpadroute in opgenomen. Na het rondje om de plas gaat de route verder via natuurgebied “Friescheveen”. Landgoed “Vennebroek”, Landgoed “de Braak” bij Eelde-Paterswolde. Vervolgens terug over de dijk langs het waterbergingsgebied “de Onlanden“. Het is een verrassende, afwisselende route.

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Groningen: Wandelen in Groningen

Fotoimpressie van deze leuke wandelroute:

2 Antwoorden op “Groningen: wandelvanuit Paterwoldsemeergebied”

  1. Els Beelen

    Prachtige route, vandaag 5 september 2017 gelopen. Zo dicht bij huis en we lopen er zo weinig. Link naar de foto’s staat op mijn Facebookpagina. Tip: een alternatief voor het stukje (vaak drukke) fietspad langs de Meerweg is: komend vanaf de Hoornse Dijk direct oversteken en verder lopen over de kruin van de dijk tot café Friescheveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *