Wandeling Hoornseplas-Paterwoldsemeer

Tijdens de zomermaanden spreek ik graag af met Ria voor een avondwandeling. We wonen bij elkaar in de buurt en samen is prettiger en gezelliger dan alleen. Het is de hele week warm, daarom kiezen we voor rondje Paterwoldsemeer en Hoornseplas. Dit recreatiegebied ligt vlak onder de stad Groningen en deze route bevat een stuk Pieterpad. We lopen niet helemaal rond, maar maken er een lijnwandeling van, door een klein stukje met de auto te rijden.

Hoewel we beide hier vaker hebben gelopen, is het ’s avonds een hele andere sfeer. De wolkenluchten zijn betoverend. We lopen eerst over de Hoornse dijk richting de Molen bij het Paterwoldsemeer ‘De Helper”. Onderweg spotten we een hert en nog een ooievaar op het nest. In de verte zien we zeilen van bootjes vrolijk heen en weer deinen op het meer.

Een plekje te zoeken, op één van de vele steigers in het meer lukt helaas niet, deze worden bevolkt door verliefde stelletjes. Dan maar pauzeren op het gras aan de rand van de plas. We hebben onszelf een ijsje beloofd, maar helaas serveert het trendy Beachrestaurant ‘Kaap Hoorn’ geen simpele ijsjes . We vallen een beetje uit de toon, bij het zien en gezien worden op dit terras. Toch smaakt de koffie prima en kunnen we de laatste km lekker doorstappen.

Een mooi gebied om in alle jaargetijden te wandelen en te combineren met bijvoorbeeld de Onlanden of de Landgoederen bij Eelde. In November 2015 liep ik hier in dichte mist. Het landschap was toen magisch. Deze route is 17 km.

Link naar:

Foto-impressie van deze avondwandeling augustus 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *