Drenthe: Wandelvanuit Exloo

2 mooie wandelroutes vanuit Exloo

Afstand 12 -17 KM

80% onverhard

Rondwandeling vanuit Exloo via Molenveld en Poolshoogte Odoorn. Rondwandeling Molenveld en Hundebed D31.

Vertrek vanuit Exloo in Drenthe, vanaf de P voor lang parkeren achter het Gemeentehuis.

Wandelroute 17 Km Exloo:

De wandeling van 17 km gaat door de natuurgebieden aan beide kanten van de N34. De wandeling is voor 70% onverhard. Heide, bos en vennen.

De wandeling gaat over het prachtige ‘Molenveld’ bij Exloo, de ‘Odoorner dennen’ en verder aan de andere kant van de N34 langs de mooiste natuurijsbaan van Nederland ‘Schoonmeer’ en over het ‘Schapenpark’.

Horeca is er aan het begin in Exloo en op twee derde van de route  bij de ‘Poolshoogte’ . Tevens passeert de wandeling het kunstwerk ‘Ode aan de Zon’.

Wandelroute 12 Km Exloo:

De wandeling van 12 km gaat door het buitengebied van Exloo waar u een mooie beeld krijgt van het glooiende landschap van de Hondsrug. Deze wandeling gaat langs diverse grafheuvels en langs het Hunebed D31. Deze wandelroute sluit af met een grote ronde over het Molenveld.

Horeca is er in Exloo.

Twee schitterende wandelingen voor mensen die van rust en stilte houden. Prachtige heide waar u de schaapskudde van Exloo kunt tegenkomen.

Zie ook mijn andere route vanuit Exloo naar Ees van 18 Km

Leuke websites om te raadplegen voordat u gaat wandelen:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Een foto-impressie van deze mooie wandelingen oktober 2016 en januari 2021

6 Antwoorden op “Drenthe: Wandelvanuit Exloo”

 1. Lieneke Wieringa

  13/2/21 17km in de sneeuw gewandeld af en toe begeleid door muziek van de ijsbanen die we passeerden . Dit was de 2e x dat we deze tocht liepen, met opzet andersom voor een nieuwe blik. Prachtig ook bij -5 !
  Vorige x schapen en paarden gezien nu alleen de paarden. Om 10 uur gestart en tot na het Schapenpark alleen 2 langlaufers tegengekomen! Vroeg starten als je van rust houdt.

 2. Yvonne Lanting

  Hoi, vandaag de 12km route gelopen, Leuk hoor! we hebben genoten. Zelfs nog een happystone geplaatst en nieuwe stenen gevonden die we weer kunnen schilderen. Bedankt voor de mooie route!

 3. Wandelaar CB

  Een mooie en verrassende route. We hebben hem “met de klok mee” gelopen, mi mooier. Zo kom je toch weer op nieuwe stukjes. Bedankt Jannie

 4. Femke Nijveldt

  Omdat we vandaag wat kilometers willen maken met een zware rugzak als voorbereiding op onze wandelvakantie kiezen we voor deze route, lekker dichtbij huis en waarschijnlijk precies om lunchtijd bij Poolshoogte. We zijn nieuwsgierig naar de route ook al omdat je altijd weer ergens komt wat minder bekend is. En vandaag lopen we van Exloo via Odoorn naar het schapenpark, terwijl we meestal aan of de ene of de andere kant van de N34 blijven. Al kennen we het gebied, we lopen contra aan de meeste van onze eigen bedachte rondjes en dan ziet het er allemaal ineens heel anders uit. Wel jammer van het stukje vlintenpad, dat loopt wat ongemakkelijk, maar verder is deze route een aanrader!

  • Jako_1805 Bericht auteur

   Hey Femke
   Wat fijn dat je weer een lekkere wandeling hebt gehad. Het vlintenpad loopt inderdaad wat ongemakkelijk maar hoort zo bij de omgeving.
   dus vandaar dat ik het toch in de route heb opgenomen. Aanrader voor jullie is de route vanuit Gees. Ik heb deze vorig jaar gelopen in Maart en heb toen zo genoten van de afwisselende omgeving.
   gr Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *