Drenthe: Wandelvanuit Exloo

Afstand 17 KM

80% onverhard

Rondwandeling vanuit Exloo via Molenveld en Poolshoogte Odoorn. Bos en heide wandeling.

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Deze wandeling wandelde ik  op een prachtige dag in oktober 2016.

Vertrek vanuit Exloo in Drenthe. De wandeling gaat door de natuurgebieden aan beide kanten van de N34. De wandeling is voor 70% onverhard. Heide, bos en vennen.

De wandeling gaat over het prachtige ‘Molenveld’ bij Exloo, het ‘Odoorner zand’ en verder aan de andere kant van de N34 langs de mooiste natuurijsbaan van Nederland ‘Schoonmeer’ en over het ‘Schapenpark’.

Horeca is er aan het begin in Exloo en op twee derde van de route  bij de ‘Poolshoogte’

Een schitterende wandeling voor mensen die van rust en stilte houden. Prachtige heide waar u de schaapskudde van Exloo kunt tegenkomen. Tevens passeert de wandeling het kunstwerk ‘Ode aan de Zon’.

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Een foto-impressie van deze mooie wandeling

2 Antwoorden op “Drenthe: Wandelvanuit Exloo”

 1. Femke Nijveldt

  Omdat we vandaag wat kilometers willen maken met een zware rugzak als voorbereiding op onze wandelvakantie kiezen we voor deze route, lekker dichtbij huis en waarschijnlijk precies om lunchtijd bij Poolshoogte. We zijn nieuwsgierig naar de route ook al omdat je altijd weer ergens komt wat minder bekend is. En vandaag lopen we van Exloo via Odoorn naar het schapenpark, terwijl we meestal aan of de ene of de andere kant van de N34 blijven. Al kennen we het gebied, we lopen contra aan de meeste van onze eigen bedachte rondjes en dan ziet het er allemaal ineens heel anders uit. Wel jammer van het stukje vlintenpad, dat loopt wat ongemakkelijk, maar verder is deze route een aanrader!

  • Jako_1805 Bericht auteur

   Hey Femke
   Wat fijn dat je weer een lekkere wandeling hebt gehad. Het vlintenpad loopt inderdaad wat ongemakkelijk maar hoort zo bij de omgeving.
   dus vandaar dat ik het toch in de route heb opgenomen. Aanrader voor jullie is de route vanuit Gees. Ik heb deze vorig jaar gelopen in Maart en heb toen zo genoten van de afwisselende omgeving.
   gr Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *