Drenthe: Routes Ees-Exloo

Onlangs wandelde ik een paar keer vanuit Exloo voor de verkenning van nieuwe routes. Deze wandelingen heb ik nu uitgewerkt in twee nieuwe routes.

 • 18 km  — Rondwandeling start vanuit Ees of  start vanuit Exloo door de boswachterij Exloo.
 • 12 km  — Rondwandeling vanuit Ees

Bijzonderheden van beide wandelingen zijn dat ze voor 90% onverhard zijn  en door de bossen van Boswachterij Exloo gaan. Ze gaan langs het hunebed D30 , het verzetsmonument van Exloo en door het Stormbos perceel 165.  In de bossen komt u diverse grafheuvels tegen, een pingoruïne en mooie heidevelden plus twee paddenpoelen. De route gaat een klein stukje langs de rand van het bos, om zo het mooie glooiende landschap van de Hondsrug te kunnen zien.  Deze route gaat over diverse kleine paadjes door het bos. In de beschrijving maak ik gebruik van kenmerken zoals de bestaande paaltjes routes. Toch is het misschien raadzaam om de route te laden in een app op je telefoon of te lopen met een gps.

De lange route van 18 km gaat nog langs de zandafgraving ten Noorden van Exloo. De lange route kunt u starten vanuit Ees maar ook vanuit Exloo.

De route vanuit Ees heeft alleen horeca bij de start. De route Exloo-Ees zowel bij de start als halverwege.

Download hier:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto impressie van beide routes:

8 Reacties op “Drenthe: Routes Ees-Exloo”

 1. Miriam Nijveldt

  Bij super mooi weer de 12 km lus gelopen. Hier liggen jeugdherinneringen voor me en toch is en voelt de route als helemaal nieuw, omdat deze paadjes neemt die net even anders zijn. Erg leuk uitgezet! Veel afwisseling in de natuur en soort paadjes. We hebben dan ook genoten. Bedankt!

  Reageren
 2. Joop van Hecke

  Vandaag 13-09-2017 weer en wind trotserend dit pad gelopen. In één woord een mooie tocht. Blij dat ik mijn GPS bij mij had. Ben nu op vakantie hier in Drenthe dus zullen er nog wel een paar tochten volgen de komende dagen.

  Reageren
  • JannyK Auteur van dit bericht:

   Dank voor je compliment. Het was niet echt wandelweer.
   GPS of een app op je telefoon is soms wel aan te raden bij mijn tochten. Ik verwerk graag kleine paadjes in de routes.
   Fijn dat je hebt genoten.
   Veel plezier nog in het mooie Drenthe.

   Reageren
 3. Wandelaar CB

  Vandaag deze route als basis gebruikt voor mijn wandeling met Wandelmaatjes Noord Nederland. Ik heb hem uitgebreid naar 21,5 km zodat we ook op het heideveld “Molenveld” en het jeneverbessenbos konden wandelen. Bedankt het is een mooie wandeling geworden.

  Reageren
 4. Dinant en Anton

  Mooi, prachtige wandeling.
  Zonder gps, allen vanaf papieren routebeschrijving is het niet te doen met al die kleine leuke paadjes.
  Bedankt voor de mooie middag

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *