Drenthe: Wandelvanuit Westerbork of Orvelte

Afstand 12 KM

70% onverhard

Mooie wandeling door bos en heide met bezoek aaan museumdorp Orvelte

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by 
OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Deze zeer verrassende rondwandeling kunt u wandelen vanuit Westerbork of vanuit Orvelte.

De wandeling van Westerbork naar Orvelte,  gaat over de landerijen en door de bossen en velden naar het Museumdorp Orvelte. Hier moet u natuurlijk  een rondje lopen langs de vele leuke huizen en boerderijen.  In Orvelte staan vele mooie oude boerderijen en monumenten. U waant zich een eeuw terug.  In het dorp is geen verkeer, voor auto’s is er plaats op grote parkeerplaatsen aan de rand van het dorp.  Zowel in de winter, herfst en lente worden er leuke markten georganiseerd.  Tevens zijn er veel oude ambachten te bewonderen. De wandeling vanuit Orvelte naar Westerbork  gaat langs het ‘pad van Theodoor’ en over het Orvelte Reijntjesveld en -bos naar Westerbork. Meer info over deze omgeving vind u op:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto impressie van deze wandeling door mij gemaakt november 2014:

2 Replies to “Drenthe: Wandelvanuit Westerbork of Orvelte”

  1. Floris Scheelings

    Goedemiddag, ik heb deze mooie en afwisselende wandeling begin oktober 2018 gelopen. Met het mooie nazomerweer. Ik heb een paar kleine puntjes waar ik tijdens de wandeling tegenaan liep.
    Bij het derde trajectkaartje zou ik de aanwijzing `Eerste onverharde pad rechts negeren en tweede onverharde pad (Rustveld) RA.` toevoegen. Aan de Steendiek ligt een eerder onverhard pad met een brede sloot daarnaast. (Als je vanuit Orvelte richting Westerbork loopt, kom je hier ook langs nadat je het Houten van pad Theodoor hebt verlaten.
    Daarover gesproken. Op de terug kwam ik van de andere kant maar als ik volgens de aanwijzingen tot einde van de sloot loop sta ik weer op de Steendiek. Ik zou hier een aanwijzing willen toevoegen om `Ter hoogte van de duiker met brede oversteek over de sloot LA`.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *