Limburg wandelvanuit Wijlre of Valkenburg

Afstand 16 KM

70% onverhard

Rondwandeling Wijlre-Valkenburg-Wijlre

Een hele fijne afwisselende wandeling in het mooie Zuid Limburg. De eerste helft is het klimmen en dalen en de tweede helft kuiert u rustig langs de Geul terug naar het beginpunt. Deze wandeling liepen wij tijdens onze wandelweek in februari 2019, zie hiervoor mijn blog:

Deze wandelroute vertrekt vanaf Buitenplaats Kasteel in Wijlre. In de lente en in de zomer is deze te bezoeken en zijn er vaak mooie tentoonstellingen. De route begint met een lekkere klim, waarna u verder wandelt richting het Gerendal. Hier is een kantoor van Staatsbosbeheer en kunt u in de lente de Orchideeëntuin bezoeken. Hierna gaat de route verder door de bossen vlakbij Valkenburg. U bereikt via een ferme klim de rand van deze bossen met een prachtig uitzicht op Schin op Geul, Oud Valkenburg en het Gerendal.

In Valkenburg is er genoeg gelegenheid om ergens te lunchen of te genieten op een terras. Hierna gaat de route richting Kasteel Oost vlakbij Valkenburg. Vanaf hier gaat de route terug, via het pad langs de Geul, naar het beginpunt. U passeert Kasteel Schaloen en komt uit in Schin op Geul. Vanaf daar wandelt u verder langs de Geul en komt u nog langs de Gronselen Put. Het laatste stuk gaat over het kerkpad en komt u langs het dorp Wijlre.

Zie voor meer wandelingen: wandelen in Limburg

Onderstaand een foto impressie van deze mooie wandeling in Zuid Limburg die wij februari 2019 hebben gelopen op een prachtige zonnige dag.