Limburg Wandelvanuit Vijlen

Afstand 13 KM

90% onverhard

Vijlen en Vijlenerbosch

Zuid Limburg wandelprovincie bij uitstek. Heuvels, stilte, gezelligheid en vele zandpaden om heerlijk te wandelen. Het is dalen en klimmen en genieten van verre uitzichten. Er is veel variatie in landschap en er zijn gezellige terrasjes om even uit te rusten en te genieten van het mooie panorama. We liepen deze route vanuit Vijlen februari 2019.

Deze wandelroute start in Vijlen en gaat door het heuvellandschap naar het dorpje Holset. Daar is de Heiligenmuur, gewijd aan de heilige Lambertus. Hierna gaat de route verder door het bos, met fantastisch uitzicht richting Vaals. U komt langs de enige boshut van Nederland ‘Boscafé Hijgend Hert‘. Hierna dalen we door het bos af richting het Geuldal. Hier kunt u even uitrusten bij ‘Restaurant Buitenlust‘ . Langs de rand van het bos gaat de route verder, met hier en daar prachtig uitzicht op het Geuldal en Epen. De route slingert verder langs de rand van het bos met ook nu weer mooie uitzichten over de omliggende heuvels. Aan het einde daalt de route weer af naar Vijlen, na de wijngaard is er een prachtige kijk op de St. Martinuskerk van Vijlen, deze ligt op een heuvel aan de rand van het dorp.

De route bevat stevige klimmetjes en afdalingen, gaat grotendeels langs de rand van het Vijlenerbosch. Horeca is er in Vijlen aan het begin en tijdens de route op twee plaatsen.

Zie voor meer wandelingen: wandelen in Limburg

Foto impressie van deze mooie wandelroute in Zuid Limburg door gelopen februari 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *