Wandelroute NP Alde Feanen

Zo af en toe spreek ik met mijn jongste dochter af om te gaan fotograferen. Zij kan dat bijzonder goed en ik vind het heerlijk samen op pad te zijn. Graag bedenk ik dan een leuke omgeving.

NP Alde Feanen

Afgelopen zaterdag is onze bestemming het NP Alde Feanen bij Earnewoude. Dit natuurgebied ligt tussen Drachten en Leeuwarden in het midden van Friesland. Meerdere keren heb ik hier gewandeld en ik ben een fan van dit prachtige laagveen moeras gebied, met veel water, bijzondere vogels, en bloemen.

Vanwege de voorspelling, van veel regen, vertrekken we pas 2e helft van de middag. De bedoeling is om de rode wandelroute van 5 Km Wikelslân te gaan wandelen. Parkeren doen we bij het bezoekerscentrum van het NP Alde Feanen. Als eerste varen we met het pontje naar Earnewoude. Helaas daar weinig rode paaltjes te bekennen. Gelukkig zijn er wel wandelknooppunten. Tijdens de route zien we hier en daar nog en verdwaald rood paaltje.

Door de regen zijn de paden soms erg nat en is het een ware survival hier en daar, om toch droge voeten te houden. Het landschap is prachtig en op de uitkijktoren Wikelslân heb je een schitterend uitzicht over dit gebied.

Wandelknooppunten Marrekrite

Er is een keur aan wandelknooppunten uitgezet door het recreatieschap Marrekrite in Friesland.

Wij lopen de volgende punten: 53 – 45 -66 – 75 – 46 – 71 – 78 -63 – 31 -72 – 35- 54 -74 – 80 – 53.

Enkele tips als u gaat wandelen in het NP Alde Feanen

Voor het pontje is het handig contant geld mee te nemen, kosten 1 euro per persoon. Zorg voor goede bescherming tegen de steekmuggen en vliegen. Verder is het verstandig waterdichte schoenen aan te trekken, want de paden kunnen wel eens nat zijn.

Websites om te raadplegen als u gaat wandelen in het NP Alde Feanen

Blog over de eerdere wandelingen van mij in NP Alde Feanen

Foto impressie van deze fijne wandelmiddag met mijn jongste dochter