Wandelen met Janneke Alde Feanen

4 Oktober, dierendag op pad met Janneke. Opnieuw Friesland. Deze keer het gebied rond Eernewoude. Een prachtig natuurgebied Nationaal Park Alde Feanen beheerd door It Fryske Gea.  We waren met 14 personen, wandelaars van de Wandelpool en van de Wandelsite. Het beloofde een mooie herfstdag te worden, hoewel het  ’s morgens wel erg koud en mistig was.

Vertrekpunt het bezoekerscentrum, helaas had de mijnheer van het restaurant niet veel zin om koffie te schenken, dus maar eerst aan de wandel. Voor één dame was het tempo te snel daarom nam ze afscheid na een half uurtje lopen.  Het park is een laagveenmoerras waar mooie wandel- en fietspaden zijn aangelegd. Veel vogelkijkhutten en uitkijktorens staan er in het park om vogels en andere dieren te spotten. Doordat het redelijk warm was, werden we wel flink gestoken door de vele steekvliegen. Janneke had ons gewaarschuwd maar stil staan was geen optie. Bijzonder waren de afgestorven bomen die in het water stonden.

Na het eerste rondje wandelen was het terras geopend van de Buitenplaats. Hierna de ander kant op, opnieuw mooie graspaden door het moerasgebied. Prachtige paddenstoelen en bijzonder landschap. Uiteindelijk kwamen bij de Lange Sleat en vandaar uit was het nog een klein stukje naar Eernewoude. Daar op het terras nog een ijsje, biertje, ed genuttigd.

Hierna met het pontje naar de overkant.  Een heerlijke wandeldag. Hoewel de route maar 15 KM was, voelden de benen toch wel vermoeid.

Onderstaand een foto impressie van deze bijzonder leuke dag in Alde Feanen