Wandelen Bargerveen Drenthe

Vandaag op stap met een groepje wandelaars naar het Bargerveen. Hoewel, ik al een tijdje lid ben van een WhatsApp groep van wandelliefhebbers, heb ik nog nooit meegelopen. Toen het voorstel kwam, ‘wie wil er mee wandelen, 15 km, route Bargerveen’? ‘dacht ik, dit wil ik wel’. Al langer staat Bargerveen op mijn to do list van wandelingen. Nu is die lijst redelijk uitgebreid, maar een mooie gelegenheid om me eens aan te sluiten.

Het Bargerveen

Het Bargerveen is een hoogveen moerasgebied dat ligt tegen de grens van Duitsland in het Zuidoosten van de Provincie Drenthe. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Veel informatie over dit gebied is te vinden op de website Bargerveen-Schoonebeek.

Knooppunten wandeling Bargerveen

We vertrokken om 11 uur met 9 personen vanaf de P bij de Schaapskooi bij Weiteveen. De zon staat al hoog aan de hemel, maar het windje maakt het heel aangenaam wandelweer. De route is bedacht door Jelle op basis van de wandelknooppunten.

Eerst trotseren we een lang pad, waarmee we het veengebied dwars oversteken. Hoewel het een lang stuk rechtdoor is, valt er links en rechts van het pad veel natuurschoon te bewonderen. Als we we meer op de onverharde paden komen is er een zee aan bloemen, graspaden en mooie uitzichten over het water. Hier en daar komen we een vogelkijkwand tegen.

Na 8,5 km is er een heerlijke stop bij de ‘Theetuin d’Oale Pastorie in Zwartemeer‘. Het tweede deel van de route is nog mooier. Opnieuw brede wandelpaden, maar veel natuurschoon en mooi ondergelopen velden met bomen die uitsteken boven het water. Prachtig om de kleurschakeringen te zien.

We eindigen op terras bij de Schaapskooi. Een heerlijke wandeling en altijd fijn om nieuwe wandelliefhebbers te leren kennen.

Wandelroutes Bargerveen

Wil je ook wandelen in het Bargerveen, dan kun je erg gemakkelijk een route maken op basis van wandelknooppunten. Ga hiervoor naar de website : Wandelnet.planner.routemaker, geef je beginpunt op en plan dan de afstand die je wilt lopen door middel van routeknooppunten. Een groot deel van Nederland is al voorzien van wandelknooppunten. Je kunt ook een kaart downloaden vanaf de website van Staatsbosbeheer over het Bargerveen.

Foto impressie van deze wandelroute gelopen 17-07-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *