Wandelroute Posbank Veluwezoom

Vorige week vrijdag besluiten we, vanaf onze camping, een dagje richting de Veluwe te gaan. We kiezen voor een korte wandelroute van 5 km op de Posbank. Deze route is van Natuurmonumenten en vertrekt vanaf het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Parkeren is dichtbij op het transferium Veluwezoom. Dit staat goed aangegeven.

We starten pas tegen 16.00 uur ’s middags en gelukkig is het niet erg druk. Al snel wanen we ons in het buitenland door het heuvelige gebied. Hier en daar een stijl klimmetje met uitzicht op de prachtige heide. We lopen door lanen met prachtige bomen en slingerende paadjes. Na de eerste klim is er een mooi uitzichtpunt richting het Paviljoen Restaurant boven op de Posbank, daar moeten we heen. Na het volgende klimmetje komt het al dichterbij. We slingeren zo over de heide en telkens is het uitzicht prachtig door de hoogteverschillen. De wandeling blijft afwisselend over de heide en over paden met mooie grote bomen of kleinere slingerpaadjes.

We zijn net op tijd bij het Paviljoen Restaurant om nog een ijsje te scoren. Ze zijn al aan het opruimen als wij puffend boven komen. We genieten nog even van het uitzicht gaan dan snel door voor de terugreis. We treffen het, als we worden opgehouden door een aantal paarden dat op het pad staat te grazen, zien we een familie wilde zwijnen door het dal heen hobbelen. Prachtig gezicht de kleine gestreepte baby zwijntjes die achter pa en ma aan lopen.

De terugreis van deze wandelroute Posbank Veluwezoom is makkelijker dan de heenreis, we zijn al snel weer bij onze auto. Lijkt mij heerlijk om hier te lopen als de heide bloeit. Maar dan zal het wellicht veel drukker zijn.

Informatie over Wandelroute Posbank Veluwezoom 5 km

Foto impressie van de wandelroute Posbank gelopen juli 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *