Groningen: Kardinge 15 KM

Een verrassende wandelroute vanaf het recreatiepark Kardinge aan de Oostkant van Groningen. Dit recreatiepark ligt tussen twee Groningse wijken Beyum en Lewenborg. Er zijn tal van recreatiemogelijkheden, zoals  de ijsbaan, het zwembad, pitch en putt, klimcentrum en nog veel meer.

Vanaf hier wandel je door de aangelegde bossen, langs en door de weilanden naar het dorpje Garmerwolde. Hier staat de prachtige kerk  van Garmerwolde met losse toren.  De route passeert tevens de 18e eeuwse  Noordermolen en gaat door het Bevrijdingsbos. Aan het einde gaat de route nog langs de bijzondere 17e eeuwse Stefanuskerk van Noorddijk. Een gewilde trouw locatie.

Je start vanuit de stad, maar bent zo in de natuur van bossen, moerassen en weilanden. Hier kun je erg ver kijken over het ‘hoge land’ van Groningen.  De route is voor het grootste gedeelte verhard. De startlocatie is gemakkelijk te bereiken met de bus vanaf het station van Groningen, tevens zijn er veel ruime parkeerplaatsen. Helaas is er geen horeca aan het begin of onderweg.

Download hier:

Zie ook mijn eerdere blog over deze wandeling:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Groningen: Wandelen in Groningen

Een foto impressie van deze mooie wandeling:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *