Drenthe: Wandelvanuit Gasselte

Afstand 15 KM

90% onverhard

Rondwandeling vanaf ’t Nije Hemelriek bij Gasselte. Natuurwandeling bos, heide en mooie vennen

Let op, als u deze route gaat lopen, dan is het verstandig om dit met behulp van een GPS te doen of app op u telefoon. Verder zijn er veel MTB routes in dit bos, ik heb geprobeerd deze zoveel mogelijk te mijden, maar zo nu en dan komt u toch op een gedeelde route. Houd hier rekening mee!!

Mooie rondwandeling vanaf ’t Nije Hemelriek in Gasselte. Dwalen door de bossen, langs de randen van het natuurgebied. De wandeling gaat langs een aantal prachtige vennen, over mooie stukjes heide en kronkelige bospaadjes. De bossen rondom ’t Nije Hemelriek staan garant voor vele km bospaadjes, mooie vennen en heide gebieden,

Deze route maakt een lus langs het Anderense diepje. Een prachtig stuk Drentsche Aa gebied gelegen aan de oostkant van Boswachterij Gasselte. Dit is een stukje Pieterpad.

Het laatste stuk gaat langs twee zandafgravingen. De eerste is, als zodanig nog in gebruik en daarom is het niet toegestaan er vlak langs te lopen. De tweede en grootste is inmiddels omgetoverd tot ‘Speelvijver ’t Gasselterveld’. In het voorjaar bloeit de gele Brem uitbundig langs de oevers en omdat het helder blauw water is, heb je het gevoel alsof je in het buitenland bent.

Horeca is er aan de start mits geopend Restaurant ’t Nije Hemelriek

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto impressie van deze wandeling gelopen Mei 2019:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *